Populaarse eneseabiõpetaja kursusel suri kaks inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Arthur Ray
James Arthur Ray Foto: wikipedia. org

Eneseabiõpetaja, menuraamatu «Saladus» kaasautori James Arthur Ray vaimse puhastumise kursusel suri kaks inimest.

Rayd võib selle eest kriminaalsüüdistus ees oodata, kirjutab abc.net.au.

Kursusel osalenud 64 inimesest kaks hukkusid ning 21 vajasid haiglaravi. Arizonas Angel Valley Spiritual Retreat higistamistelgis olnutel täheldati põletusi, veepuudust, hingamise seiskumist ja kehatemperatuuri märgatavat tõusu. Üks kursusel osaleja on kriitilises seisus.

Eneseabiekspert James Arthur Ray lubas oma kursusel «elu täielikku paremaks muutumist».

Kursuse programmis oli, et osalejaid toitlustatakse kolm korda päevas. Päev algas kell 7.00 ja kestis hilisööni. Kursuse tasu ühe inimese kohta oli 9000 dollarit. Programmis olid ette nähtud nii kehalised kui ka vaimsed protseduurid.

Higistamistelk pärineb ameerika põliselanike kultuurist. Valmistatakse puuteivastest sõrestik, mis kaetakse loomanahkadega, keskele aga tehakse lõke, milles kuumenevad kivid. Need telgid ei ole õhukindlad ja sel ollakse vähem kui tund.

Ray telk olevat olnud aga kaetud kiledega ning sealne temperatuur olevat tõusnud nii kõrgele, et inimesed hakkasid minestama.

Ameerika pärismaalaste higistamistelkide asjatundja Joseph Bruchaci sõnul oli Ray telgis korraga liiga palju inimesi, kellele kõigile ei jätkunud hapnikku.

Yavapai maakonna šerifi kinnitusel uuritakse, millised olid tingimused, mis inimeste tervisele mõjusid ja kas oli ka midagi sellist, mis tervisrikete teket kiirendas.

Politsei kuulas James Ray üle, kuid teda ei arreteeritud. Juhtumi uurimist jätkatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles