MTV EMA Parim Balti Artist 2009 on Leedu elektroonilise muusika tandem Leon Somov & Jazzu.

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leon Somov & Jazzu.
Leon Somov & Jazzu. Foto: http://ema.mtvbaltic.com

Täna, esmaspäeval, 12. oktoobril kuulutas MTV Networks International (MTVNI) välja käesoleva aasta MTV Euroopa Muusikaauhindade (MTV EMA) regionaalsed võitjad.

Alates 1. septembrist MTV EMA veebis www.mtvema.com toimunud rahvahääletuse tulemusena võitis Parima Balti Artisti tiitli Leedu ambient - elektroonikat viljelev artistikooslus Leon Somov & Jazzu, jättes kuus nädalat väldanud hääletusmaratoni finaalis selja taha nii oma kaasmaalastest indiebändi Flamingo, Läti nominendi DJ Ella kui eestlastest sündipopi trio Popidiot ja artpunk bändi Chungin & The Strap-On Faggots.

«Minu lapsepõlves olid MTV muusikavideotega videokassetid kuum kaup – vahetasime neid sõpradega omavahel ja vaatasime ribadeks. Päris kummaline on nüüd sellesama suure ja võimsa MTV auhinda käes hoida,» kommenteeris võitu värske parim Balti artist, tunnustatud produtsent ja DJ Leon Somov.

«Meil on hea meel, et võitsime selle auhinna mitte tüüpilist popartisti staatust või popklišeesid taga ajades. Meil on olnud edukas aasta – oleme salvestanud kaks albumit, filminud kaks muusikavideot, tuuritanud Leedus, Saksamaal, Inglismaal ja Šotimaal. Kõlab uskumatult, ent üheksal korral kümnest on meie kontserdid olnud välja müüdud. Ja küllap needsamad ustavad fännid viitsisid ka EMA hääletusnuppu vajutada.»

MTV Baltikumi kolmeaastase tegutsemisaja jooksul pole Eesti artistidel veel õnnestunud parima Balti artisti tiitlit võita. Mullu püüdlesid seda gootipopi printsess Kerli ja deep house’i tandem Rulers of the Deep, ent võidu pälvis Leedu bänd Happyendless. 2007. aastal võitis tiitlivõistluse Leedu lauljatar Jurga ning 2006. aastal Läti menubänd Brainstorm.

Kõik MTV EMA 2009 regionaalsed võitjad, sh Parim Balti Artist Leon Somov & Jazzu jätkavad võitlust Parima Euroopa Artisti tiitlile. 2. novembril kuulutatakse välja viis antud kategoorias enim hääli kogunud artisti, kes jätkavad omavahelist jõukatsumist kuni 5. novembri ennelõunani. MTV Parim Euroopa Artist kuulutatakse välja 5. novembril MTV EMA gala finaalis.

MTV EMA 2009 auhinnagala otseülekanne Berliinist 02 World Arena lavalt leiab aset neljapäeval, 5. novembril algusega kell 23:00. EMA gala otseülekannet näeb üle 210 miljoni leibkonda enam kui neljakümnes Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika riigis.

MTV EMA regionaalsed võitjad on:

 

 Parim Aadria artist: Lollobrigida


Parim Balti artist: Leon Somov & Jazzu


Parim Hollandi / Belgia artist: Esmee Denters


Parim Taani artist: Medina


Parim Soome artist: Deep Insight


Parim Prantsusmaa artist: Orelsan


Parim Saksamaa artist: Silbermond


Parim Kreeka artist: Elena Paparizou


Parim Ungari artist: The Kolin


Parim Iisraeli artist: Ninet Tayeb


Parim Itaalia artist: Lost


Parim Norra artist: Yoga Fire


Parim Poola artist: Doda


Parim Portugali artist: Xutos e Pontapés


Parim Rumeenia artist: Inna


Parim Venemaa artist: Dima Bilan


Parim Hispaania artist: We Are Standard


Parim Rootsi artist: Agnes


Parim Šoti artist: Stress


Parim Türgi artist: MaNga


Parim Ukraina artist: Green Grey


Parim Ühendkuningriigi ja Iirimaa uus artist: Pixie Lott

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles