Lilit ja Triinu - mitte ainult peoloomad

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõehetke-Lilit sõbranna Triinuga
Tõehetke-Lilit sõbranna Triinuga Foto: Photo Factory
Seltskonnapreilid Printsessi-Triinu aka Triinu Hoolma ja Tõehetke-Lilit aka Lilit Kaaret ei ole mitte ainult peoloomad vaid tegelevad agaralt ka  heategevusega. Sel sügisel toetasid näitsikud näiteks internaatkooli Tartumaal. Tüdrukud on endi sõnul nõus alati abistama, kui see on nende võimuses ning valmis alati appi tõttama, kui see vähegi võimalik.

Lilit, mis sunnib Sind head tegema? 

Hea tegemine tekitab ikka hea tunde. Väga positiivne emotsioon.

Keda Sa aitad?

Abivajajaid meie ümber on alati, seda enam, et eriti tuleks aidata ja toetada neid, kes ise end aidata ei suuda.

Kas aitad ka tulevikus abivajajaid?

Kui abi küsitakse ja aitamine on minu võimuses, siis kindlasti.

Triinu, miks soovid aidata just lapsi ja millega?

Soovin aidata lapsi, kellel pole võimalik vanematele loota.
Ma arvan, et paljudel inimestel on kodudes asju, kaasa arvatud riideid, mida neil enam vaja ei lähe ning mis seisavad kasutult. Ja samal ajal on meie ümber inimesi, kellele need võiksid väiksemat või suuremat rõõmu valmistada.

Nägin head võimalust leida oma asjadele, mis niisama seisavad, kuid mida kindlasti kohe ära ei raatsinud visata, uus rakendus.

Mis tunde heategevus Sinus tekitab?

Jäin mõnda aega tagasi ise ilma suuremast osast oma lemmikriietest, kingadest, makeup-ist jne. Alguses tundus see suure kaotusena, kuid hiljem jõudsin taas kogemisele, et materiaalsed asjad pole olulised.

Ja nüüd teistele oma asju ära andes tegin seda suurima rõõmuga ja püüdsin olla helde. Ma loodan, et need leidsid kasutust ja loomulikult teeb see väga head meelt.

Kas sa aitaks ka tulevikus abivajajaid?

Jah, kindlasti. Ja mitte ainult inimesi, vaid ka näiteks varjupaikade loomi. Mul on üks sõbranna, kes käib perega aeg-ajalt varjupaigas koeri jalutamas. Ühe heateo tegemine innustab uut ette võtma. Võtan sõbrannaga selle koertega jalutama minemise ka lähiajal plaani.

Millest sul ei oleks kunagi kahju loobuda?

Loobumisega ei kaasne ju ainult asjast ilma jäämine, vaid mõnikord saab sellega teisele, ja seeläbi ka endale, valmistada palju head meelt ja rõõmu. Väga tihti kaalub see positiivne emotsioon rahalise väärtuse üles.

Raske on nimetada konkreetset asja, millest poleks kunagi kahju loobuda. Kuid olukorrale saab pilgu heita ka teise nurga alt ja nii võib inimene teinekord üllatuda, millest ta on valmis loobuma teisele rõõmu valmistamise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles