Selgeltnägija Sergei oli liimist lahti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Kristi
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Kristi Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 hittsaates «Selgeltnägijate tuleproov» püüdsid võistlejad lahendada keerulist kriminaaljuhtumit ning tunnetada lähedaste ja kuulsuste energiat.

Kümnest võistlejast oli alles viis - ravitseja Washtara, maag Sergei, selgeltnägija Tarmo, tunnetaja Kristi ja ennustuslikke unenägusid nägev Tiiu.

Esmalt viidi selgeltnägijad Viljandi ristmikule, kus võisid kümme aastat tagasi aset leida ülimalt dramaatilised sündmused. 2000. aastal kadus jäljetult Sulev Toom. Siis olla just sellel ristmikul märgatud vihast kaklust. Oli olemas ka kindel kahtlusalune, kelle autost leiti Sulevi verd ning tulirelv, mida oli kasutatud. Perekond kirjutas saatele, kuna juhtumi politseiuurimine aegub juba järgmisel aastal.

Washtara kirjeldas ühe hooga täpselt seda, mida perekond kahtlustanud oli. Ta tunnetas mitut meest, ühte naisterahvast ja kahte sõidukit. Ta nägi rünnakut, lõualuu- ja kõhuvigastusi. Sulevi kadumise üheks põhjuseks võis olla armukolmnurk. Sergei kaardid näitasid valikuid ja pulma. Selgeltnägijale antud ümbrikus olid kõrvuti Sulevi kahe viimase elukaaslase pildid. Ehkki Sergei ei tunnetanud konkreetset sündmust, äratas ta vanematele usaldust.

Esimeses ülesandes esinesid kõige edukamalt Washtara ja Sergei.

Teises katses peideti hiiglaslikule tühermaale selgeltnägijate lähedased, kelle pidid veerandtunniga vaid tunnetuse abil üles leidma. Hoolimata kõigist jõupingutustest läks Washtara vales suunas ja eksles huupi ringi.

Kristi kasutas sõbranna otsimisel pendlit, kuid see andis tuule tõttu eksitavaid vastuseid. Kristi pani sõna otseses mõttes omadega põõsasse.

Tarmo noorim poeg peideti vahetult mere äärde. Tarmo ei liikunud maastikul huupi, ta keskendus otsitu tunnetamisele. Nagu mööda nähtamatut niiti läks Tarmo õiges suunas ja leidis poisi üles.

Loogikud hakkasid otsima Alice'i tütart ja panustasid oma väledatele jalgadele. Loogikute maraton lõppes ebaõnnega.

Tiiu otsis oma kõige nooremat tütart ning liikus aeglaselt ja kõhklevalt. Vaid vaevu maastikul liikudes leidis ta tütre üles.

Kuna Sergeil ei saanud keegi saatesse tulla, peitis saatejuht end ise ära. Sergei kontrollis kaartidega erinevaid kohti, kuid oli silmnähtavalt suures segaduses. Saatejuhti ta üles ei leidnud. Ülesanne lõppes edukalt Tiiu ja Tarmo jaoks, kuid nemad olid ka ainukesed, kes otsisid oma lihaseid lapsi.

Viimaks tuli selgeltnägijatel tunnetada jalatsitessse salvestatud kuulsate inimeste energiat. Tiiu kulutas ära kogu aja, kuid ei tunnetanud midagi, mis vihjaks saabaste omanikele. Ka Tarmo muutus nõutuks. Ta arvas siiski ära Erki Noole hüppekingad.

Sergei ilmus ülesande lahendamisele sassis juuksepahmakaga - soeng väljendas tema segadust. Ta ladus kaarte iga saapapaari ees, kuid sai ainult valesid vastuseid. Sergei tunnistas, et on vormist väljas, kuna tema elus on teised probleemid, mis on saatest olulisemad ja vajavad lahendamist.

Jalatsite ülesanne osutus kõigile keeruliseks, täielikku vastust ei suutnud keegi anda.

Arvestades Sergei varasemaid tulemusi, sai ta teise võimaluse. Lisaülesande said nõrgemalt esinenud Tiiu ja Kristi, kellel tuli ära arvata saatemeeskonna liikme sünnikuupäev. Tiiu pakkus 5. aprilli ja Kristi 12. aprilli. Õige vastus oli 13. aprill. Saatest langes seega Tiiu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles