Jacksoni film jõuab ekraanile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Warholi poolt 1984. aastal loodud Michael Jacksoni portree
Andy Warholi poolt 1984. aastal loodud Michael Jacksoni portree Foto: AP / Scanpix

Homme jõuab Tallinnas Coca-Cola Plaza, Narvas Astri ja Tartus Ekraani kinopubliku ette dokumentaalfilm sel suvel surnud popikuninga Michael Jacksoni kontserdi ettevalmistusest.



Forum Cinemasi linastusjuhi Rein Palosaare hinnangul on piletite eelmüük kulgenud üle ootuste hästi, jäädes veidi maha selliste gigantide nagu «Harry Potteri» ja «Sõrmuste isanda» esimese osa piletite eelmüügi tulemusest, kuid ületades samuti pikisilmi oodatud «Videviku saaga: Noorkuu» eelmüüki.



«Filmi vastu üles näidatud kõrgendatud huvi on ilmselt peaasjalikult tingitud sellest, et film tuleb ekraanidele äärmiselt piiratud ajaks – vaid kaheks nädalaks,» märkis Palosaar.



Ainulaadne materjal


Filmi «Michael Jackson: kogu lugu» aluseks on sadu tunde videomaterjali proovidest ja kulisside tagant ajast, mil popikoon valmistus oma viimaseks kontserdisarjaks Londonis.



Film annab ülevaate Jacksoni karjäärist, sisaldades intervjuusid tema lähimate sõprade ja kolleegidega. Režissöör on Jacksoni sõber, koreograaf ja tema kolme viimase kontserttuuri lavastaja Kenny Ortega.



«Kui hakkasime selle filmi jaoks materjali koguma, saime aru, et oleme lindile saanud midagi väga erilist ja unikaalset,» vahendas filmi levitaja Sony Pictures Relea­sing International Ortega sõnu.



Isa kahtleb


Fännid saavad režissööri sõnul osa ka sellest, kui ennasthävitavalt Jackson oma esinemisi lihvis. «Näete oma ala tõelist meistrit,» lubas ta. «See kontsert, mida kellelgi ei õnnestunud näha, võis olla suurejoonelisim, mis maailmas kunagi plaanitud..»



Väidetavalt pidid kontserdil kaasa lööma ka elevandid, ahvid ja papagoid ning Jacksonil endal oli plaanis üle lava lennata nagu Peeter Paan, kuid juba tol ajal oli artisti tervis halb.



Sestap ei usu lahkunu isa Joe Jackson, et filmis laulab ja lööb tantsu tema poeg, vaid arvab, et seda teevad tema osavad imiteerijad, vahendas WENN. «Pole kahtlustki, et filmis kasutatakse dublante. Arvan, et inimesed materdavad selle filmi pihuks ja põrmuks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles