Selgeltnägijate tuleproovist lahkus ravitseja Washtara

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Tarmo
Saate «Selgeltnägijate tuleproov» osaleja Tarmo Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 müstikasaates «Selgeltnägijate tuleproov» tajusid võistlejad tähemärke, saatejuhi asukohta ja kinnimüüritud naisterahvast.

Tuleproovi oli jäänud neli võistlejat - ravitseja Washtara, maag Sergei, tunnetaja Kristi ja nägija Tarmo.

Sodiaagimärkide arvamine

Tõravere observatooriumisse oli kutsutud 12 inimest ning selgeltnägijad pidi inimese välimuse ja enda sisetunde järgi määrama nende sodiaagimärgi. Eksperdina oli kohal tuntud astroloog Edda Paukson.

Selgeltnägijad said välja valida kuus, kelle päikesemärke nad hakkasid välja peilima.

Washtara võttis appi kõik oskused ja arsenali. Esimesena tegi ta kindlaks, millise elemendi alla inimene kuulub, kas tuli, vesi, õhk või maa. Pauksoni sõnul lähenes Washtara õigesti, just nii alustaks ülesande lahendamist temagi. Washtara pani aga täiesti puuse, ta ei arvanud õigesti ära isegi elemente.

Tarmo hakkas katsealustega ettevaatlikult vestlema, kuid ka tema ei arvanud ühtegi ära.

Sergei lasi igal katselausel võtta kaardipakist ühe kaardi. Tema arvas ära ühe inimese tähemärgi. Pauksonile avaldas Sergei muljet, sest tema oleks samad märgid pakkunud. «Tema tunnetab võibolla midagi, mida meie keegi ei tunneta,» märkis Paukson.

Kristi üritas tunnetada katsealuste sünnikuud, kuid ei arvanud ühtegi õigesti. Sodiaagimärkidest arvas ta ära kolm.

Ka loogikud võtsid aluseks kalendrikuud, kuid panid mängu ka kõik teadmised astroloogiast. Nad jaotasid märgid suvaliselt laiali ja tabasid ära ühe.

Selles kaelamurdvas ülesandes olid paremad Sergei ja Kristi, keda Paukson tunnustas eriti, kuna nad ei rääkinud inimestega peaaegu üldse.

Asukoha tunnetamine

Tõelisele selgeltnägijatele ei peaks olema inimese asukoha tuvastamine keeruline. Saatejuht Urmas Eero sõitis Leetu Ristimäele ja selgeltnägijad pidid telefonitsi tema asukohta tunnetama.

Washtaral oli tunne, et ta on kuskil vanalinnas. Kristi pakkus Balti jaama rajooni ja arvas, et ta ei ole neist kaugel.

Tarmol oli tunne, et saatejuht on väga kaugel ja pakkus Vatikani. Seos oli otsene - Johannes Paulus II õnnistas just sealt kogu Euroopa kristlaskonda. «Nägin oma nägemuses justkui inimese nägu läbi hiilguse. Tundus, et nagu näeks välja õigeusu ikoon,» kirjeldas Tarmo.

Kuna Tarmo ja Sergei tunnetasid, et ta on kaugel, anti neile kaart. Nad mõlemad osutasid kaardil umbes sarnasesse kohta. Tarmo arvas geograafilise koha lõpuks ära, kuid ei suutnud ette manada, mis saatejuhti ümbritseb.

«See ei ole mägi, vaid küngas. Kas see näeb välja nagu surnuaed? Aga see ei ole kindlasti surnuaed,» ütles Sergei. Ta ütles ka õigesti risti materjali, millest saatejuht kinni hoidis. Sergeile tuli äkitselt pähe Estonia katastroof ning kui Urmas Eero selja taha vaatas, nägi ta, et seisab täpselt Estonia hukule pühendatud risti ees.

Loogikuid aitas Erik Puura silmaring ja saatejuhi vihje, et teda ümbritsevad loendamatud esemed.

Selles ülesandes olid edukad Sergei ja Tarmo.

Inimenergia tajumine

Enam kui 25 tunniks müüriti reaalselt kinni Kanal 11 Nightchati Edith Eller mahajäetud tööstushoonesse, misjärel pidid selgeltnägijad läbi seina Edithi energiat tunnetama ja ta sealt üles leidma. Äsjamüüritud sein oli kaetud ajalehega. Selgeltnägijad pidid neiu asukoha ära arvama 30-sentimeetrise täpsusega.

Tarmo tunnetas põhjalikult kõiki seinu. Washtara tõi lagedale energiavälja mõõtmise vardad. Sergei kasutas kõiki oskusi, mida ta valdab. Kristi oli ülesande olemusest šokeeritud, kuid võttis end kokku.

Edithi leidis üles Kristi, kuid ka Sergei oli õigele kohale äärmiselt lähedal.

Seekordne saade ei läinud väga hästi Washtaral ja Tarmol.

Alati ajahäda kurtev Washtara sai viiendas saates lisaülesande, kus pidi pildi põhjal kirjeldama inimese elusaatust. Washtara pani sünniaja ja pildi põhjal kokku põhjaliku ülevaate, kuid tema kümneleheküljelises kirjatükis ei olnud midagi tõest. Saatest lahkus seega Washtara.

Järgmises saates selgub nelja äärmiselt pingelise ülesande tulemusel, kes selgeltnägijatest kohtuvad finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles