Teadlane: 2012. aastal maailmalõppu ei tule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa
Planeet Maa Foto: Reuters / Scanpix

Tuntud astronoom ja ajaloolane Dr. E.C. Krupp soovitas pärast peatselt kinodesse jõudva John Cusacki maailmalõpufilmi «2012» nägemist mitte paanikasse sattuda, kuna mehe sõnul pole mingit võimalust, et maailm niipea veel eksisteerimast lakkaks.

Filmis üritavad Cusack ja Amanda Peet vältida kataklüsmiliste sündmuste sarja, kuid Krupp, kes on Los Angeleses asuva Griffithi observatooriumi juht, kinnitas hiljutises sõnavõtus, et film on täielik väljamõeldis ja maailmalõppu pelgavad vandenõuteoreetikud võivad rahulikult hingata, vahendab WENN.

«Hoolimata apokalüptilistest väidetest ja filmiplakatitest ei lõppe meie maailm 2012. aastal. Pole mingit teaduslikku tõestust, mille kohaselt võiks arvata, et planeet Maa hävib 2012. aastal. Kogu see 2012. aasta viimsepäeva jutt sai alguse maiade kalendri väärtõlgendamisest,» ütles Krupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles