Selgus maailma parim anekdoot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslase saadetud anekdoot valiti maailma parimaks.
Rootslase saadetud anekdoot valiti maailma parimaks. Foto: Scanpix Sweden

Reader's Digest kogus kokku maailma kõige naljakamad anekdoodid ning selgitas välja lugejate absoluutse lemmiku.


Kolmekümnest riigist laekunud anekdoote sai kokku ligi 16 0000, millest selgitati esmalt välja iga riigi kümme parimat nalja ning seejärel iga maa parim. Lõpphääletusele pääseski kolmkümmend naljakamat lugu.

Lugejad hääletasid parimaks rootslase Jörgen Jönssoni saadetud anekdoodi pardi lasknud jahimehest, teisele kohale jäi Soome, kolmandale Venemaa, neljandale Mehhiko ja viiendale USA. Võitja sai auhinnaks tuhat dollarit.



Väljaanne Aftonbladet toob võitnud nalja ära täies pikkuses ning see on järgmine:

Äsja jahiloa saanud stockholmlane sõitis Skånesse pardijahile. Jahipiirkonnaks eraldati talle ala, mis jäi täpselt ühe talu maade kõrvale, mille peremees jahti huvitatult pealt vaatas. Äkki tulidki pardid lennates ja jahimehel õnnestus üht tabada. Tabamuse saanud part kukkus aga talumehe maa peale.

Jahimees tormas lindu üles korjama, kuid talumees oli juba platsis ja ütles: «Part on minu maa peal ja minu oma.»

Linnamees vaidles küll vastu, kuid talumees jäi endale kindlaks ja ütles: «Kui me kokkuleppele ei jõua, siis lahendame asja vana hea kubemelöögiga.»

Linnamees kahtles küll pisut, kuid ihkas parti siiski endale ja nõustus.

Talumees kohendaski oma puukotasid ning virutas linnamehele jalge vahele nii kõvasti kui jaksas. Linnamees vajus kokku, kuid ei teinud piiksugi. Mõne minuti pärast ajas ta end püsti ja oli valmis vastu lööma.

Seepeale ütles talumees: «Ma mõtlesin asja üle järele - sa võid selle pardi võtta.»



Loe SIIT ka teisi nalju, mis lõpphääletusele pääsesid.

Aga kui tead paremaid nalju, siis ära küünalt vaka all hoia ja jaga teistega ka!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles