Segakoor «Noorus» tähistab oma 50. sünnipäeva

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segakoor "Noorus" - jõulupidu
Segakoor "Noorus" - jõulupidu Foto: Erakogu
Sel nädalal tähistab legendaarne segakoor «Noorus» oma 50. sünnipäeva. Sünnipäevakontserdid «Las ma armastan Sind täna
»
toimuvad 19. novembril kell 19:00 Pärnu kontserdimajas ja 21. novembril kell 18:00 Estonia kontserdisaalis.

Kontserdi esimeses osas tulevad esitusele eri ajastute armastuslaulud, teises osas aga kantakse ette Eino Tambergi «Amores». Solistideks Angelika Mikk, Helen Lokuta, Rauno Elp, Oliver Kuusik, dirigent Risto Joost.

Segakoor Noorus on asutatud 1959. aasta novembris. Esimene dirigent oli August Lüüs ja esimesest proovist võttis osa 22 lauljat. Esimesel avalikul esinemisel 1960. aasta jaanuaris oli aga lauljaid juba 78.

50 tegevusaasta jooksul on segakoor «Noorus» osalenud mitmetel rahvusvahelistel koorimuusikafestivalidel üle Euroopa, esitanud suurvorme ja osalenud projektides. Koori repertuaari kuuluvad tuntumate Eesti heliloojate looming ja paljude Euroopa heliloojate teoste ettekanded nii a capella kui ka mitmete sümfooniaorkestritega.

«Noorus» on toonud  paljudelt konkurssidelt esikohti. 1991. aastast on koori peadirigent Raul Talmar.

Segakoor «Noorus» on ellukutsunud mitmeid projekte -  siiani toimub «Noorus» poolt algatatud Tallinna ja Harjumaa koolide vokaalansamblite konkurss «Volüüm», viimase  projektina on «Noorus» pannud aluse kontserttuurile «Unustatud lavad», mille käigus antakse tasuta kontserte maakultuurimajades.

Segakoor «Noorus» ootab sünnipäevale kõiki vilistlasi ja sõpru. Kohtumiseni Pärnus ja Tallinnas!

Kui soovid toetada Segakoori «Noorus» juubelihooaja muusikaprojekte, helista Elioni annetustelefonil 900 6800, toetuse suurus on 50 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles