Selgeltnägijad hävisid täielikult!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Selgeltnägijate tuleproovi» finaalsaates asusid võistlustulle Sergei, Tarmo ja Kristi, kes ei suutnud ära lahendada ühtegi ülesannet.

Finaali žüriis hindasid osalejate sooritusi lavastaja, õppejõud ja näitleja Kalju Komissarov, politseiekspert Andres Anvelt, teadlane Hardo Aasmäe, poliitik Evelyn Sepp ja näitleja Merle Jääger.

Musta hobuse voor

Esmalt selgus, et auhinnaraha 100 000 krooni võib võita ükskõik milline selle aasta saates osalenud selgeltnägija.

Musta hobuse vooru ülesandeks oli leida 13 karbi seast see, millesse žürii asetas publikule ja saatejuhile varjatult inimese pealuu. Mitte ükski seitsmest ei arvanud õiget ära! «See oli minu bitchilik otsus panna number, mida inimesed kõige vähem valivad,» muigas Merle ja näitas, et kolp asus karbis number neli.

Rase naine

Finalistide esimene ülesanne algas vereprooviga. Viielt naiselt võeti verd, et välja selgitada, kelle veres leidub rasedust näitav hormoon. Rase oli üks viiest naisest ja kes see oli, ei teadnud ka žürii.

Sergei tegi valiku tunde järgi, kaardid näitasid talle vaid suuna. «Igaüks nimetab seda erinevalt, mõni ütleb, et see on tõetunnetus,» selgitas Tarmo oma meetodeid. Kristi valis sama naise, kelle valis Tarmo. «Kuna ta nägi välja suurem ja abivahendid kinnitasid seda,» põhjendas Kristi valikut.

Publiku seas viibinud Hannes Vanaküla hõikas vahele, et tema pakub number nelja, mis oligi õige. Keegi kolmest finalistist õiget naist ei valinud.

Video tunnetamine

Teises ülesandes pidid selgeltnägijad tunnetama, mida näidatakse nende selja taga videos.
Dalai-laama video puhul arvas Tarmo, et videos näidatud 33-aastane mees on seotud Eesti ja muusikaga. Teises videos pidas kõnet Adolf Hitler. Tarmo pakkus, et tegemist on naisega ja märkis ära trepi ja maailmavalu. Žürii nentis, et ainuke element, mille Tarmo ära tundis, oli mikrofon dalai-laama rinnas. See polnud piisav, et ülesannet lahendatuks kuulutada.

Kristi arvas Hitleri video ajal, et näidatav mees on elus ja tegemist on mingi rõõmsa sündmuse tähistamisega. Dalai-laama puhul arvas ta, et video on õnnetusest.

«Mulle tundub, et kolm meest, kes kaevavad midagi. Kõige rohkem tuleb number kolm millegipärast,» rääkis Sergei Hitleri video ajal. «See juba paistab nagu meelelahutus rohkem, peo või disko moodi,» iseloomustas Sergei dalai-laama videot.

Selgeltnägijatele jälle nulliring.

Vere jõud

Kolmanda ülesande jaoks loovutas saatejuht Urmas Eero oma verd. Selgeltnägijatel tuli tunnetada vere jõudu ja leida viie pokaali seast see, millesse oli tilgutatud verd. Igas klaasis oli erinev mahl. Võistlejad pidid olema endas nii kindlad, et julgesid teistest pokaalidest juua.

Kristi valis number nelja ja julges maitsta jooki klaasist number kolm. Tarmo valis number kolme ja võttis tilgakese klaasit number üks. Sergei valis klaasi number üks ja võttis tilgakese Kristi valitud pokaalist number neli.

Selgeltnägijad põrusid taas, sest veri oli pokaalis number viis.

Finaalülesanne

Lisaülesande jaoks oli ette valmistatud kolmteist kaussi, mille sees oli erinevatest kohtadest pärit muld. Üks muldadest oli toodud otse värskelt hauakääpalt.

Oli aeg avaldada selle sügise suurim saladus - kelle ennustas võitjaks selgeltnägija Nastja. Ümbrikus olid kõikide võistlejate pildid ning Nastja märkis võitjaks Indreku, kes langes välja juba esimeses saates.

Tagasi mullaülesande juurde. Finalistid pakkuside kausse number kolm, kuus ja üheksa. Keegi ei osutanud õigele mullale. Õige oli number kümme.

Auhinnaraha 100 000 krooni otsustati annetada heategevuseks liikumispuudega lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles