Haruldane juhus: jalgrattur põrkas kokku põdraga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenev põder
Põgenev põder Foto: Scanpix Sweden

Seda, et autod mõnikord maanteel põdraga kohtuvad, tuleb ikka ette ning tavaliselt ei lõpe kohtumine kummagi poole jaoks kuigi hästi. Rootsis aga põrkas põdraga kokku hoopis üks jalgrattur.


Rootsi mees Bengt Bramfors otsustas ühel sügisesel laupäeva varahommikul jalgrattaga tööle vändata, kirjutab Gt.se. Tööle oli küll 40 kilomeetrit, kuid treenitud mehele ei valmistanud see mingit raskust.

Hommikuhämaruses sõites märkas mees äkitselt paremalt lähenevat põdravasikat ning üritas teha nii, nagu autoga sõites - hoida rohkem paremasse serva ja looma tagant mööduda.

Mehel õnnestuski põdravasikat vältida, kuid ometigi lõi tal äkki silme eest mustaks - «nagu oleks vastu tumedat seina sõitnud,» meenutas mees ise. Bengt oli vasikale nõnda keskendunud olnud, et ei märganudki noore looma sabas sammuvat emapõtra ning põrutas sellele joonelt otsa.

Käkaskaela käinud mees kuulis pimedas vaid loomade lõõtsutamist, kuid end püsti ajades olid põdrad juba kadunud.

Juhtunust vapustatud mees ei julgenud sellest eriti kellelegi rääkidagi - nagunii ei usuta. Nüüdseks on ta aga piisavalt toibunud ja arvab, et ju on metsades põtru juba nii palju, et isegi jalgratturid ei saa turvaliselt ringi sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles