Nastja soovitab: unusta suhkur ja sool, loobu singist ja viineritest!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selgeltnägija Nastja koos oma 1,5 aastase tütre Jasnaga Lasnamäe kodus
Selgeltnägija Nastja koos oma 1,5 aastase tütre Jasnaga Lasnamäe kodus Foto: Jelena Rudi
Möödunud hooajal «Selgeltnägijate tuleproovis» kuulsust kogunud nõid Nastja jagab Elu24.ee lugejatele lahkelt soovitusi. Seekord sellest, mida tasub suhu pista, mida mitte.

Meie Eesti toiduained on väga kvaliteetsed ja head! Aga ikkagi pead sa iga kord mõtlema, mida sa sööd!

Sest kui sa sööd hamburgerit või jood Coca-Colat, siis üks on kindel, sinu keha ei vaja selliseid toiduaineid kohe kindlasti. Neid vajab ainult sinu aju. Aga miks vajab aju? Sest seda soovitab reklaam. Loomulikult ei tähenda see seda, nagu ei võiks sa neid mitte kunagi suhu pista. Tee seda siiski haruharva. 

Kui sa ostad kohupiima, võta parem tervislikku kodukohupiima ning selle maitsestamisel lisa ise juurde seda, mida soovid - rosinad, kuivatatud aprikoose, jne.

Loe alati toote pakendilt selle koostist ja proovi valida selliseid toiduaineid, mis ei sisalda või sisaldavad väga vähe erinevaid E-ained ja suhkrut. Eelista konserveerimisele sügavkülmutamist.

Mul näiteks pole kodus üldse suhkrut, asendan selle meega! Tavalist soola ma ka ei kasuta, soovitan selle asemel jämedat meresoola või sojakastet.

Liha mina ei söö. Aga kes ei saa ilma lihata, eriti mehed, soovitan osta värsket veiseliha. Aga singist, vorstist, viineritest, pelmeenidest tuleb loobuda.

Juua parem teed (mina eelistan puuviljateed) või tavalist vett. Erinevaid mahlu või limonaade ma ei soovita.

Šokolaadi asemel võta musta šokolaadi, kus on 70 protsenti või rohkem kakaomassi ning kuivatatud puuvilju ja pähkleid.

Juurviljade ja puuviljade kohta võin öelda: sööge neid palju, aga palun valige neid hoolega! Näiteks ärge ostke talvel modifitseeritud kurki ja suvel apelsini!

Mäleta: mida sa sööd, niimoodi sa ka välja näed… Nagu maja - millest see on ehitatud, selline see ka välja näeb!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles