Suri näitleja Vjatšeslav Tihhonov alias Stirlitz

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke».
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke». Foto: sovlit.com

Täna suri 81-aastaselt tuntud Vene näitleja Vjatšeslav Tihhonov, teatas telekanal Vesti-24.


Näitleja viidi eelmisel nädalavahetusel Moskvas kliinilisse keskhaiglasse, kus talle tehti operatsioon. Pärast lõikust oli tema seisund väga raske.

Aastaid tagasi Nõukogude Liidu rahvakunstniku tiitli saanud 81-aastast Tihhonovi tunneb Eesti filmisõber näiteks kultusseriaali «Seitseteist kevadist hetke» järgi.

Tihhonov sündis 8. veebruaril Moskva oblastis ja juba lapsena unistas ta filminäitleja karjäärist. 1950. aastal lõpetas ta Gerassimovi-nimelise kinematograafiainstituudi ja asus tööle filminäitlejate teater-stuudios.

Ta on mänginud ka seriaalis «TASS on volitatud teatama», filmides «Sõda ja rahu», «Valge Bim, mustkõrv», «Optimistlik tragöödia», «Tappa draakon» jne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles