Linnar Priimägi: päkapikud kakavad šokolaadi

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnar Priimägi istus eile äikese ajal restoranis
Linnar Priimägi istus eile äikese ajal restoranis Foto: Sushi Cat/XL Studios
Elu24.ee uuris meie populaarselt kunstiteadlaselt, kriitikult, luuletajalt ja reklaamigurult, Linnar Priimäelt, kuidas möödus tema jaoks aasta 2009 ning mida ootab lustakas mees uuelt aastalt.

Linnar, mis on Sinu elus praegu aktuaalset?

Just nüüdsama lõpetasin käsikirja «Mis on & mis ei ole SÜMBOL. Käsiraamat». See rohkete illustratsioonidega tekst valmis mu 2009. aasta sügissemestri kultuuriteooria-loengute käigus ning on õigupoolest juba neljas käsiraamatute sarjas «Mis on & mis ei ole...».

Eelmised, samuti praegu veel käsikirjas, tegelesid MAAGIA, MÜÜDI ja KLASSITSISMIGA. Kunagi, kui raha vajan, müün need mõnele kirjastusele.

Ah jaa, üks mu lemmiklauljaid Evelin Samuel üllitas viimati kirjastajana kogumiku, kus tegelased meenutavad oma lapsepõlve, ka minult leidub seal kolm episoodi.

Ning äsja valmis Maria Avdjuškol debüütfilmike, millele kirjutasin stsenaariumipõhja ja kus ka ise mängin iseennast, aga kus kõik sündmused ja tegelased on häbematu väljamõeldis.

Mida tähendas Sinu jaoks aasta 2009?

Väga tore oli. Mahtusin kuidagi lahedalt ära. Kolisin vanalinna. Lastel läheb edukalt. Tegin kirglikult iga vastuvõetud tööd, ükski ei äpardunud ka. Tutvusin saja uue inimesega, enamik neist meeldib mulle. Õnnetusi polnud... Nii et ajakirjanduslikult igav elu.

Mida ootad uuelt aastalt?

Et iga päev oleks nähtav trepiaste, mida mööda Tallinn tõuseb 2011. aasta Euroopa kultuuripealinnaks. Minu esimene raamat kandis pealkirja «Mälestusi Euroopast».

Saades Euroopa kultuuripealinlasteks, võiksid tallinlased saada ka eurooplasteks. Tee selleni on muidugi pikem kui 365 päeva, aga ka kõige pikem trepp algab esimesest astmest!

Sinu jõulusõnum inimestele.

Päkapikud kakavad šokolaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles