Superfinaalis võtavad mõõtu Ott ja Birgit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval selgusid TV3 saates «Eesti otsib superstaari» need kaks lauljat, kes võistlevad 20. detsembril Tallinna Linnahallis superstaari tiitlile - finaalis võtavad mõõtu Ott Lepland ja Birgit Varjun.

Laulud ja kohtunike kommentaarid:

Ott Lepland, «One Vision» (Queen)

Mihkel Raud: Nägin sinus midagi, mida varem pole tähele pannud - ambitsiooni. Nägin meest, kes arvas, et maailm kuulub talle. Väga meeldis see.

Maarja-Liis Ilus: Mulle ka väga meeldis, näitasid kõike seda, mida olen tahtnud näha. Haarasid selle saali endasse ja televaatajad ka.

Rein Rannap: Tore, et sa üles ärkasid. Oli ka viimane aeg. duett Sandra Nurmsaluga «Rändajad» (Urban Symphony)

Marten Kuningas, «Naer» (Virmalised)

Maarja: Sa näed šikk välja, hea loovalik. Sinu olek sobis lauluga. Järgmises esituses ootaks rohkem särtsu sinu poolt.

Rein: Hea lugu jah. Võibolla oleksid võinud teksti peale rohkem mõelda.

Mihkel: Mulle meeldis draama ja tragöödia, mis mida sa loosse panid.

Birgit Varjun, «Still Got the Blues» (Gary Moore)

Rein: Sul on eestlasele nii ebatüüpiline hääl, tihe ja sensuaalne. Kui silmad kinni panen, on raske uskuda, et olen Eestis ja kuulan eestlast.

Mihkel: Absoluutselt erakordne, mida sa tegid. Informatsiooniks - tal oli 39,2 palavik, kui viimati mõõdeti. Sa tuled sellega, mis on minu suremistemperatuur, lavale, ja saavutad midagi erakordset.

Maarja: Bluus sobib sulle ideaalselt. Olid täiesti sellest loost üle.

Duetid:

Ott Lepland ja Sandra Nurmsalu, «Rändajad» (Urban Symphony)

Mihkel: See oli muidugi väga kenasti planeeritud, kogu see spektaakel. Aga miks sa ei peakski kalkuleerima, kui sa tahad võita. Kui vinguda natuke, siis minu jaoks oli see natuke nagu Venetsueela seebiooper. Muidu kena ja hingeminev.

Maarja: Suurepärane loovalik ja kooslus omavahel. Esimest korda sind kuulates oli mul tohutu põnevus hinges.

Rein: Väga huvitavalt oled selle loo ümber mõelnud ja omamoodi lahendanud.

Marten Kuningas ja Vaiko Eplik, «Blackbird» (The Beatles)

Maarja: Minu süda peksab praegu väga kiiresti. Meeldib, et sa ei pabista, mida televaataja mõelda võib, ja jääd endaks. Super.

Rein: Nagu vennad! Ja hääled sobivad hästi kokku. Mulle meeldis see musträsta soolo vahepeal.

Mihkel: Tulla lavale kellegagi, kelle koopiaks sind nimetatakse, on väga julge. Näen laval kahte täiesti erinevat isiksust ja see jutt, kuidas Marten on Vaiko kloon, on absoluutselt jama.

Birgit Varjun ja Erik Meremaa, «Hero» (Nickelback)

Rein: Võttis ikka päris sõnatuks. Väga hea kõik. Mulle tundub, et eesti naislauljad on enne Birgitit kõik poplauljad olnud, sina oled rokklaulja.

Mihkel: Ühinen Reinu jutuga. Tahan kiita partnerivalikut, sul oleks lihtne olnud kellegi kuulsuse seljas sõita. Ei häbene öelda, et ka duettide vooru panid kinni just sina.

Maarja: Oled enda võimsust näidanud igas saates. Valisid kindla ja hea partneri, kellega võiksidki selliseid lugusid laulda.

Saate eel:

Birgit Varjun, Ott Lepland ja Marten Kuningas astuvad pühapäeval publiku ette kahe lauluga - üks neist on oma ema või isa nooruspõlve lemmiklugu ja teiseks duett tuntud Eesti lauljaga.

Birgit valis oma duetipartneriks Erik Meremaa bändist House Of Games. «Erik on minu arvates üks parimaid eesti meesvokaliste,» ütles Birgit. «Mina panustan ennekõike esitusele, mitte kuulsusele. Parem valin duetipartneriks vähem tuntud, kuid võimsa häälega kui kuulsa ja mitte nii võimeka laulja. Minu ja Eriku hääled sobivad suurepäraselt ning duett kõlab hästi,» põhjendas Birgit Varjun.

Ott Lepland astub lavale koos Urban Symphony lauljatari Sandra Nurmsaluga ning esmakordselt kõlab duetina Eurovisiooni lauluvõistlusel kuuenda koha saavutanud laul «Rändajad». «Juba siis, kui seda laulu esmakordselt kuulsin, mõtlesin, et seda tahaks Sandraga koos esitada. Nüüd ei saanud võimalust kasutamata jätta. Pealegi on Sandra väga hea artist ja temaga on lihtne koostööd teha,» selgitas Lepland.

Marten Kuningat on juba alates eelvoorudest võrreldud Vaiko Eplikuga «Räägitakse, et me oleme sarnased. No ma tahan nüüd kordussaatest näha, kas see ikka on nii, siiani pole ise seda sarnasust märganud. Ja eks nüüd meid koos laval vaadates ole ka kõikidele näha, kui sarnased me siis ikka oleme,» ütles Marten. Mehed valisid The Beatles'i laulu «Blackbird», kuna soovisid esitada midagi lihtsat ja ilusat «ilma vilede ja kelladeta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles