Eesti superstaar on Ott Lepland!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Varjun
Birgit Varjun Foto: TV3

Televaatajate otsusel võitis superstaaritiitli ja 100 000-kroonise plaadilepingu The Suniga

Ott Lepland.

Finaalsaade:

Showle lõid hoo sisse saatejuhid Tanel Padar ja Ithaka Maria, kes esitasid hoogsa Marvin Gaye laulu «It Takes Two». Seejärel astusid lavale finalistid Ott ja Birgit Tina Turneri lauluga «Simply The Best».

Birgit Varjun - «Amazing Grace»

Mihkel Raud: See oli fantastiline, nüansirohke, peen! Sinu hääles oli varjundeid, mida varem pole kuulnud.

Heidy Purga: Mind on sinu juures alati hämmastanud, et sinu hääles on nii palju souli ja sügavust.

Rein Rannap: Halleluuja! Aamen! Kui sa kunagi New Yorki satud, mine kindlasti Harlemist läbi. Sobiksid sinna kirikutesse gospelisolistiks. Ei laula küll halvemini kui sealsed mustad mamad.

Ott Lepland - «A Little Drummer Boy»

Heidy: Sattusin vaatama Briti «X Factori» finaali, mis on samasugune saade, ja võin sulle vanduda, et sa ei jäänud noile kahele finalistile millegagi alla.

Rein: New Yorgist rääkides... Küllap leiaksid nendes muusikaliteatrites, mis piki Broadwayd laiuvad, väärilise koha.

Mihkel: Suurepärane!

Nüüd asus rokkima sädelevas minikleidis esimene superstaar Birgit Õigemeel, kes kandis ette laulu «Kahe vahel». Talle järgnes superstaarisaate teise hooaja võitja Jana Kask sünge ja võimsa lauluga «Face in the Mirror». Jana ja Birgit haarasid publiku kaasa oma versiooniga Robbie Williamsi hitist «Entertain».

Birgit Varjun - «Blue»

Rein: Sa oled laval alati kindel ja rahulik ning ei muretse. See kandub kuulajateni, kes hakkavad ka end kindlalt ja rahulikult tundma.

Mihkel: See kõlas rahulikult, imeliselt, autentselt. Kui panen silmad kinni, tundub, nagu oleks välismaal.

Heidy: Sinu esitustes on alati midagi hästi siirast, ehedat ja lihtsat. Selles kõiges on näha suur süda. Publikule meeldivad maagilised inimesed, kes suudavad lihtsast asjast kunsti teha.

Ott Lepland - «Kohtumistund»

Mihkel: Ka täna laulsid seda paremini kui Ivo Linna. Arvestades, et Ivo Linna laulab paremini kui miljonid eestlased kokku, siis on see päris kõva värk.

Heidy: Ootan väga, et saaks raadios sinu muusikat mängida, milline iganes see olema saab.

Rein: Näitasid oma virtuoosset vokaaltehnikat.

«Mission Impossible» tunnusmuusika saatel langes laest alla Märt Avandi, kelle seljal ilutses suur kiri BIRGIT. Lavale tormas Ott Sepp, särgil kiri OTT. «Miks selline asi selja peal?» küsis Märt. «Sest ma olen Ott,» teatas Ott. Seepeale ei osanud Märt midagi kosta. Järgnes veider luuletus Heidy Purgast ning kingitus, lill vaatajale - videoklipp tänavustest omapärasematest prooviesinemistest.

Birgit Varjun - «You Shook Me All Night Long»

Maarja-Liis Ilus: Hea meel, et oled supervormis, haigusest pole jälgegi. Särad, oled tõeline rokitšikk. Said isegi Rein Rannapi kaasa plaksutama.

Heidy: Hea artisti tunnus on see, et ennast kaotamata suudad sa panna unustama, kuidas esitasid eelmist lugu. Super.

Rein: Jube mitmekülgne oled. Enne kiitsime sinu soojust ja küpsust, nüüd kiirgasid pöörast energiat. Valitsesid seda lava. Pole sõnu.

Mihkel: Ootasin mitu kuud seda. Ühe saate oled sa juba võitnud - see on «Mihkel otsib superstaari».

Ott Lepland - «I Will Talk and Hollywood Listen»

Heidy: Sa oled lõpuks lahti lasknud mingist krambist. Aitäh, Kaupo Karelson, et sa selle Oti ära väntsutasid. Nägime teda lõpuks tema siiruses, eheduses ja aususes.

Rein: Oled tohutu laia ampluaaga. Rock'n'rollist romantiliste ballaadideni, tuleb sul kõik hästi välja.

Mihkel: «Mihkel otsib superstaari» võit läks praegu jagamisele. Panid praegu maha täiesti uue märgi. Selle esitusega näitasid sa, mille järgi hakkavad tulevikus sellesse saatesse pürgijad joonduma.

Maarja: Sa oled suurepärane! 

Saate eel:

«Ootan suurt ja võimsat kontserti. Kui siiani on finalistid esinenud väikeses stuudios mõnesaja inimese ees, siis nüüd on huvitav näha, kuidas nad end suurel kontsertlaval kolme tuhande inimese ees kehtestavad. Nüüd alles näeme tõeliste talentide sündi!» kommenteeris kohtunik Mihkel Raud.

Mõlemad finalistid esitavad kolm laulu: jõululoo, seni esitatud lugudest parima ning võiduloo.
Oti esituses kõlab jõululoona «A Little Drummer Boy»; oma parimaks esituseks möödunud saadetest peab Ott laulu «Kohtumistund».

«Olen selle loo ettekandega saates väga rahul, aga jätan siiski inimeste otsustada, kas see ikka oli parim. Pigem mulle see laul lihtsalt meeldib, vokaalselt hea ja mõnusa fiilinguga,» põhjendas Ott.

Oma võidulooks valis ta Robbie Williamsi «I Will Talk and Hollywood Listen».

«See on meloodiliselt hea, julgete sõnadega ja mõnusalt eneseirooniline,» ütles Ott.

Birgit valis jõululauluks kauni ballaadi «Amazing Grace». Lauljatari arvates on siiani väidetavalt tema kõige parem esitus «Blue». «Otsustasin kantriloo kasuks, kuna selle esitusega sain kõige rohkem positiivset vastukaja. Birgit loodab, et võidule viib teda AC/DC «You Shook Me All Night Long».

«Ma ju lubasin AC/DC ka ükskord ära teha ja see on nüüd mu viimane võimalus. Pealegi saan selle looga oma teekonna siin saatesarjas võimsalt lõpetada.»

Kõik kümme finalisti esitavad superfinaalis ka traditsioonilise ühislaulu, millele tänavu kirjutas muusika Rein Rannap ning sõnad on Maian Kärmase sulest. Samuti astuvad lavale möödunud hooaegade võitjad Birgit Õigemeel ning Jana Kask, nende etteastet vürtsitab kahe lauljatari ühine duett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles