Madu päästis perekonna tulesurmast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maod.
Maod. Foto: SCANPIX
Üks Hiina perekond tänab õnne, et võttis oma hoole alla vigastada saanud mao, sest hiljuti päästis roomaja nad tulesurmast.

Liaoningi provintsis elava perekonna pea Yu Feng rääkis, et leidis sureva mao oma maja juurest ning otsustas ta elule turgutada, vahendab Ananova.

«Ravisin teda taimsete rohtudega ning ta paranes 20 päeva jooksul,» meenutas Feng.

Kui loom terveks sai, viis mees ta ligi miili kaugusele mägedesse ning lasi seal vabadusse. Järgmiseks hommikuks oli madu aga tagasi perekonna kodumajja roomanud.

«Seejärel lasin ma ta veel kahel korral vabadusse, aga ta tuli alati tagasi,» rääkis Feng. «Inimesed ütlesid, et madu tuli tagasi, et mulle lahkuse eest tasuda, seega jätsin ta endale.»

Roomaja sai nimeks Long Long ning teda hakati pidama perekonna lemmikloomana. Ühel ööl ärkas Feng selle peale, et madu oli tema voodisse tulnud ja püüdis teda äratada.

«Magasin, kui tundsin järsku oma näol midagi külma. Tegin silmad lahti ja nägin Long Longi,» rääkis mao peremees.

«Ta polnud mind kunagi varem äratanud, aga ma olin nii unine, et magasin edasi. Aga Long Long kiskus hammastega mu riideid ja peksis sabaga voodit,» jätkas Feng.

«Siis läks ta mu ema voodisse ja peksis sabaga tema voodit. Selle peale ärkasin üles ja tundsin lõhnast, et midagi põleb. Nägin, et mu ema elektriline tekk oli põlema läinud. Hüppasin püsti ja lülitasin selle välja,» kirjeldas mees uskumatuna tunduvat lugu.

Roomajaid uurivate teadlaste sõnul pole maod piisavalt intelligentsed, et niimoodi käituda, kuid Feng usub kaljukindlalt, et Long Long tasus talle sel moel oma elu päästmise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles