Entusiastid: jutud Loch Nessi koletise surmast on liialdatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loch Nessi koletis?
Loch Nessi koletis? Foto: wikipedia. org

Šotimaa kuulsa Loch Nessi koletise kohta on viimasel ajal hakanud liikuma jutud, et ta on surnud.

Koletise surma kohta pani jutud liikvele asjaolu, et teda ei nähtud peaaegu terve aasta, kirjutab news.com.au.

Official Loch Ness Monster Fan Club president Gary Campbell ütles, et jutud koletise surmast on liialdatud.

Campbell lisas, et ühest dokumenteeritud tähelepanekust on küllalt, et seda müstilist olendit elusolevaks pidada.

Loch Nessi koletist ehk Nessiet nähti Šotimaal Loch Nessis asuva Clansman hotellist 6. juunil 2009. aastal.

«Hingasime kõik kergendatult, kui saime kindla tõendi ta nägemise kohta. Möödunud aasta juunis, kui Nessiet nähti, ei olnud me tema kohta saanud märke umbes aasta. Kui teda ei oleks see üks kord märgatud, oleksime väga murelikud,» lausus koletise fännklubi juht.

Veel kümme aasta tagasi nähti Loch Nessi koletist sagedamini, kuid viimase  2 – 3 aastaga on neid tähelepanekuid märgatavalt vähem.

Campbell loodab, et sellel aastal saadakse uusi tõendeid Nessie olemasolu kohta.

Möödunud aasta alguses käidi mitmetes blogides välja oletus, et kuulus Loch Nessi koletis  võib olla kliimamuutuse tõttu surnud.

Ameeriklasest seikleja ja ebatavaliste loodusnähtustega kursis oleva Bob Rinesi arvates on Šoti mägismaal kliimatingimused muutunud ning see elukeskkond ei pruugi enam oletatavale koletisele sobida.

Esimest korda teatati Šotimaal Loch Nessi järves leiduvast kummalisest loomast 1933. aastal. Alates sellest on lugematuid kordi seda looma püütud pildistada ja filmida. Enamik tõendusmaterjalist on osutunud võltsinguks.

Loch Nessi koletist on otsinud nii asjaarmastajad kui ka teadlased. Viimane selline operatsioon toimus 2008. aastal, mil uurijad võtsid appi  allveekaamerad ja sonari.Kuid ka siis ei saadud ta olemasolu kohta kindlaid andmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles