«Ärapanija» Järvisele: küll sa selle vihmavarju ära hoiad!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ärapanija» saatejuhid Mart Juur ja Peeter Oja
«Ärapanija» saatejuhid Mart Juur ja Peeter Oja Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 huumorisaates «Ärapanija» jäid Peeter Oja ja Mart Juure hammaste vahele Keskerakond, Piret Järvis, töötukassa ja Eesti Laul.

Esmalt lahendasid ärapanijad müsteeriumi, miks iluuisutamise meistrivõistlused just Tallinnas korraldati - Tallinna tänavad on kõige libedamad ja vastavad kõigile euronõuetele.

Euroopa Kultuuripealinna sihtasutuses toimuvad hämmastavad arengud. Tuleb välja, et seda polegi vaja reklaamida Euroopas ja enamik raha on suunatud Eestisse. Ärapanijad tooks veel rohkem vägesid vanalinna ning lööks kõik mitte-keskerakondlased juhatusest minema.

Ärapanijad muigasid ninja-tüdruku Piret Järvise naiivse lootuse peale, et tema uueks tööks on meedia ja ministeeriumi suhete reguleerimine. Nad näitasid pilti reaalsusest - teise ninja-tüdruku Katrin Siska töökohustus on Savisaarele vihmavarju hoidmine.

«Kui vihma sajab ja Juhan on väljas, pead selle vihmavarjuga hakkama saama. Sa noor, tugev naine, küll sa selle vihmavarju ära hoiad,» julgustas Juur.

Töötukassale eraldatud rahast läks miljon krooni suveniiride ostmiseks, mille hulgas osteti ka 15 000 helkurit, sest need päästavad elusid. Kui töötuid on üle 100 000, siis miks ainult nii väike osa saab helkurid ja teised peavad ekslema pimeduses, kuni keegi üle sõidab?

Ärapanijad arvasid, et neid jagatakse nagu auhindu ja medaleid. Väärikamad ja staažikamad töötud saavad helkuri, et on nii kaua vastu pidanud. Selline, kes pole eluaeg tööd teinud, saab minna pensionile, rind uhkelt helkureid täis. «Tahtsime kritiseerida ja hukka mõista, aga tegelikult on ilus algatus Taliga poolt,» tunnustas Juur.

Eriti suur pahandus on tekkinud Eesti Laulu pärast. Väljajäänud kurdavad, et vähemad pooled finalistidest on seotud Raadio 2ga või on nende tuttavate tuttavad. Ärapanijad ei osanud sellist valskust oodata.

Oja kuulutas, et Eesti Eurovisiooni fännklubi fännklubi keeldub edasi tegutsemast, kui Eesti Laulul jagatakse kohti ainult tuttavate tuttavatele. «Ei näe põhjust enam sellel maakamaral, mida nimetatakse Eestiks, enam edasi tegutseda. Meie selle pulliga kaasa ei lähe,» teatas Oja süngelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles