Astronoom: tulnukad ei pruugi sõbralikud olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronoom: tulnukad ei pruugi sõbralikud olla
Astronoom: tulnukad ei pruugi sõbralikud olla Foto: SCANPIX

Briti astronoom hoiatas, et maailmaruumist elu ja intelligentseid olendeid otsivad teadlased võivad tahtmata sattuda sõjakate tegelaste otsa.

Greenwichis asuva kuningliku observatooriumi astronoomi Marek Kukula sõnul arvatakse, et seal kuskil olevad olendid on Maa ja selle elanike suhtes sõbralikud, kirjutab The Telegraph.

«Osa minust on entusiastlik ja loodab, et me kontakteerume meist kõrgemalt arenenud ja rahumeelse tsivilisatsiooni esindajatega. Kuid peame olema valmis, et tulnukad ei pruugi sõbralikud olla,» selgitas astronoom.

Kukula arvates peaks Maa-välise elu teemal korraldama valitsustevahelise diskussiooni, kuhu on haaratud ka ÜRO.

Londonis toimus möödunud nädalalõpul konverents teemal «The Detection of Extraterrestrial Life and the Consequences for Science and Society» (Maa-välise elu otsingud ja selle mõju teadusele ja ühiskonnale). Samateemaline astrobioloogia konverents leiab aset ka aprillis USAs Texases.

Californias asuva Maa-välise elu otsingutega tegeleva SETI instituudi juht Douglas Vakoch sõnas, et kosmiliste eluvormide otsingut tuleks kiirendada.

Mitmed teised teadlased, kaasa arvatud Marek Kukula, arvasid, et tuleks luua teooriaid, millised tulnukad olla võivad ja halvimaks valmis olla.

Teadlased jätkasid, et kui võtta aluseks, et Darwini evolutsiooniteooria kehtib ka mõnes teises universumi osas, siis peaks leiduma oma keskkonnatingimustele vastavaid olendeid.

Teadlased tõstatasid ka küsimuse, miks ei ole inimeste saadetud signaalidele siiani vastatud.

Teadlane Conway Morris pakkus välja omapoolse selgituse: «Ma ei taha alati telefonile vastata. Sama võib olla ka teiste eluvormidega, nad ei soovi meiega kontakti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles