Setod on Winny Puhhi peale pahased

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Winny Puhh
Winny Puhh Foto: Winny Puhh

Ansambel Winny Puhh, kes määratleb end žanriliselt kui «seto mental punki» viljelev kollektiiv, on pahandanud setode esindajaid.


«Need pole ju mingid setod, need on mingid Põlva poisid,» ütles Seto talumuuseumi juhataja Laine Lõvi. «Hüpaku palja peega laval, kui tahavad, aga ärgu end setoks nimetagu. Seto mees on alati uhke mees, isegi siis, kui ta on viina võtnud. Tema küll oma pükse laval rebadele ei lase.»

«Setomaa on Põlva maakonna osa praegu, sest administratiivselt Setomaad olemas ei ole, aga etniline Setomaa ja setod on ikkagi olemas,» lisas Lõvi. «Põlva ei ole Setomaa!»

 Lõvi sõnul on viimasel ajal seto teema nii moodsaks saanud, et paljud, kel Setomaaga midagi pistmist pole, on hakanud end seto-eksootikaga ehtima. Samuti puudub inimestel õige arusaam, kus asub ajalooline Setomaa ja kes on väärt seto nime kandma.

Korraldajaonu ansamblist Winny Puhh ei soovinud seda konflikti kommenteerida. «Kurb lugu,» ütles ta setode mure peale. «Aga ma ei kommenteeri midagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles