Fotograaf Kaupo Kikkas sai rahvusvahelisel konkursil kolmikvõidu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
All the Kings men. WPPI konkursi gupifoto III auhind.
All the Kings men. WPPI konkursi gupifoto III auhind. Foto: Kaupo Kikkas

Kaupo Kikkase tööd tunnistati fotograafe ühendava organisatsiooni Wedding and Portrait Photographers International iga-aastasel fotovõistlusel grupifoto kategoorias esimese, teise ja kolmanda auhinna vääriliseks.


«Wedding and Portrait Photographers International (WPPI) on ilmselt üks maailma suurimaid fotograafe ühendavaid organisatsioone, seal on ligi 7000-8000 liiget,» ütles laureaat. «Konkurssidest saavad osa võtta vaid liikmed ja mulle kinkis sünnipäevaks aastase liikmestaatuse kolleeg Annika Metsla.» (Annika Metsla on ise samuti WPPI liige ja sai individuaalkategoorias teise auhinna).

«Mulle tuli mõningase üllatusena, et žürii just neid töid hindas. Ise pidasin mõningaid oma teisi töid tugevamaks. Aga kõige olulisem on olla uudne, millegagi üllatada. Lõpuks, kui palju on maailmas fotograafe, kes saavad näiteks meeskoori pildistada nii, nagu ise tahavad? Küllap see oligi edu võti, need kooripildid olid konkureerivatest töödest erinevad,» arvas fotograaf oma võidufotodest.

«Ma eelistaksin olla vaid portreefotograaf, sest minu jaoks kõrgeim kõikidest fotožanritest on keskkonnaga portreefoto, mis ühendab endas persooni, tema tausta ja jutustab meile ühe põneva loo,» rääkis Kikkas oma loominguliste püüdluste kohta. «Kui peab, siis eeskätt määratleks ma end inimesepildistajaks. Aga Eestis on võimatu end ühele kitsale žanrile pühendada, siin peavad kõik spetsialistid laiemalt tegutsema.»

Kolmikvõidu tunnustuseks saadeti Kikkasele diplom ja auhinnarosetid. Rahalist auhinda selle organisatsiooni võistlustel ei ole. Küll aga kutsutakse võitjaid Ameerikasse hästi tasustatud loenguid ja töötubasid pidama.

«Auhinna eest sa raha ei saa, aga sellega kaasneb kohe võimalus raha teenida,» rääkis Kikkas.

WPPI ühendab enamasti USA ja muu ingliskeelse maailma fotograafe ja sai alguse Ameerika fotoajakirja «Rangefinder» algatusel just pulmafotograafide liiduna. Sinna kuuluvad oma ala absoluutsed tipud. Viimastel aastatel on žanre lisandunud ja ka liikmeid mujalt maailmast juurde tulnud.

Teisi võidutöid saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles