Teadlased: meestel puudub süütunne

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi süütunne võib olla individuaalsel tasandil negatiivne, siis grupi jaoks tekib sellel positiivne tähendus.
Kuigi süütunne võib olla individuaalsel tasandil negatiivne, siis grupi jaoks tekib sellel positiivne tähendus. Foto: AFP / Scanpix

Nüüd on siis selge, miks mees end prill-laua ülesjätmises süüdi ei taha tunnistada. Nimelt tegid Hispaania teadlased kindlaks, et samal ajal kui naised oma süüd äärmiselt teravalt tunnetavad, väljendub meeste süütunne väga nõrgalt.


Teadlaste korraldatud uuringusse kaasati kolm vanusegruppi: teismelised, noorukid ja täiskasvanud, vahendab Wday.ru. Kõigi osalejate vastuseid võrreldes tehti kokkuvõttev järeldus, et vaatamata vanusele on meeste süütunne ühtmoodi summutatud.



Eriti suur vahe naiste ja meeste süütunde võrdluses oli 40-50-aastaste inimeste seas. Selles eas naised olid valmis end süüdi tunnistama praktiliselt igas olukorras, millesse nad satuvad.



Ekspertide hinnangul võib meeste madalam emotsionaalne tundlikkus viia süütunde puudumise või selle nõrgenemiseni.



Teadlased kinnitasid ka, et mitte naised ei ole ülitundlikud, nagu tihti arvama kiputakse, vaid mehed on lihtsalt tuimemad. Niisiis ei tohiks mehed naiste emotsioone sugugi pahaks panna, sest teadlaste hinnangul jäävad need normi piiresse.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles