Simpel Session 10 võidu said Bulard ja Bezanson

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drew Bezanson
Drew Bezanson Foto: Fat Tony / RideBMX.com

Pühapäeva, 7. veebruari õhtul Saku Suurhallis kulmineerunud Simpel Session 10 ekstreemspordifestivali võitjaks tulid Adrien Bulard (FRA) rulas ja Drew Bezanson (CAN) BMX-is. Ainsa eestlasena finaalis osalenud trikirattur Andres Lainevool asetus BMX-lõpparvestuses 16 kohale.

Keskpäeval alanud rula poolfinaalist üheksandana edasi pääsenud oskuslik hollandlane Tim Zom näitas lõppvooru teises pooles hiilgavat sõitu, kogudes kohtunikelt teise koha väärilised punktid. Simpel Session 10 rulapronks läks sedakorda Soome rulameistrile Sami Miettinenile. Poolfinaalidesse kvalifitseerunud eestlased Hendrik Gross ja Toomas Seppänen finaali edasi ei saanud, jäädes viimaste sekka.

BMXis läks võit uskumatu trikitehnikaga kanada trikiratturile Drew Bezansonile. Talle järgnes vaid paaripunktise vahega võistluse noorim osaleja, 15-aastane BMX-imelaps Brett Banasiewicz (USA). Pronksi sai 23-aastane Ben Wallace Suurbritanniast. Tugevalt finaali kvalifitseerunud Andres Lainevool suutis lõpuni hea positsiooni säilitada ning lõpetas 16ndana, napilt tippratturite Mark Webbi (UK) ja Corey Martineze (USA) järel.

Snickersi parima rulatriki auhinna vääriliseks hinnati Tim Zomi kickflip-backside-lipslide. Red

Bull BMX parima triki preemia sai finaalist välja jäänud Dan Lacey (USA), oma esimest korda puhtalt sooritatud toothpick-over-360 eest.

«Vaatemäng oli vägev! Rulas lõpetasid esikolmikus kaks juba alguses juhtinud sõitjat, ehkki konkurss oli tugev ning reaalsed võiduvõimalused ka mitmetel teistel. Ka neil, kes finaalis vigastuste tõttu kõrvale jäid. BMX-is nägi uskumatult vägevat sõitu, enamik finaliste olid oma alal tipptegijad ning võitu väärt. Uustulija Drew Bezansoni esikoht oli vägagi välja teenitud, kusjuures see oli teadaolevalt tema seni suurim võit,» kommenteeris finaalvõistlusi Simpel Sessioni korraldaja Risto Kalmre.

Võistlusel ei osalenud juba treeningpäeval käe murdnud eelmise Simpel Sessioni rulavõitja Axel Cruysberghs (BEL). Ootamatu jalavigastus takistas lõppvõistluselt osalemist kahe eelmise Simpel Sessioni BMX-võitjal Garrett Reynoldsi (USA), kes suurepärase etteaste tulemusena teisena finaali kvalifitseerus.

Võistlust jälgis kahe päeva jooksul Saku Suurhallis kohapeal täismaja. Simpel Session 10 festivalile sai kaasa elada ka internetikeskkonna Freecaster.tv HD-kvaliteedis ülekande vahendusel.

Esmaspäeval, 8. veebruaril toimub Saku Suurhallis terve päeva Tallinn 2011 ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti toetatud vaba sessioon, kus Simpel Sessioni tarbeks ehitatud trikipark on avatud kõigile asjahuvilistele.

Klippe Simpel Session 10 rula- ja BMX-võistluselt saab näha http://freecaster.tv   

Fotosid ja videoid lõppenud juubelivõistluselt leiab ka Simpel Sessioni kodulehelt www.session.ee.

RULAFINAALI TULEMUSED:

*1. Adrien Bulard FRA*
*2. Tim Zom NED*
*3. Sami Miettinen FIN*
4. Kris Vile UK
5. Maxim Habanec CZE
6. Mack McKelton GER
7. Kurtis Colamonico USA
8. Miika Sandelin
9. Max Kruglov RUS
10. Eero Anttila FIN
11. Eniz Fazliov FIN
12. Georges Agonkouin FRA
13. Tony Panici USA
14. Marc Haziza FRA
15. Misha Poponin RUS

BMX-FINAALI TULEMUSED:

*1. Drew Bezanson CAN *
*2. Brett Banasiewicz USA *
*3. Ben Wallace UK*
4. Diogo Canina BRA
5. Harry Main UK
6. Leandro Moreira BRA
7. Michael Beran CZE
8. Dan Norvell USA
9. Rob Darden USA
10. Kevin Kiraly USA
11. Sergio Layos ESP
12. Ondra Slez CZE
13. Gary Young USA
14. Mark Webb UK
15. Corey Martinez USA
16. Andres Lainevool EST
17. Simone Barraco ITA
18. Tony Watkinson UK
19. Andre Jesus BRA
20. Kiattichai Wanitsakun THA
21. Ben Snowden USA
22. Zack Williams UK
23. Stefan Lantschner ITA
24. Georgy Doremus FRA

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles