Mitu sekspartnerit on õnneks vaja?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix

Kui palju sekspartnereid inimesele on vaja, et olla elus õnnelik ja rahul?

Küsimusele on püüdnud vastust leida mitmed teadlased, kirjutas Geniusbeauty.

2005. aastal viis Durex läbi küsitluse, milest selgus, et keskmisel mehel on elu jooksul 12 partnerit, naisel aga seitse. Loovatel inimestel on kolm-neli korda rohkem partnereid kui inimestel, kes on seotud rohkem käelise tegevusega.

Briti sotsioloogid viisid läbi teise uuringu, mille kohaselt on keskmisel inimesel kümme erinevat partnerit elu jooksul. Rahvuste seas juhivad tabelit hiinlased, kel on 19 seksuaalpartnerit elu jooksul. Oma kaaslasele jäävad kõige enam truuks vietnamlased, kel on elu jooksul kolm sekspartnerit.

Naised ei soovi oma sekskogemustest rääkida, kuid nad mäletavad igat voodikaaslast. Mehed seevastu annavad partnerite arvu kohta ümardatud numbri.

Cambridge'i majandusteadlased David Blanchflower ja Andrew Oswald kasutasid arvutustehet, et leida optimaalne sekspartnerite arv, mis võiks inimesel aastas olla. Nad hindasid ka rahalist väärtust selle kohta, mis võrdub regulaarsest seksist tuleneva rõõmuga. Selleks on umbes 600 000 krooni. Seega saavad rikkad omada rohkem seksuaalpartnereid ehk siis õnne saab osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles