Skandaal muusikaauhinnapeol: Röövel Ööbik läks laiali!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövel Ööbik: Allan Hmelnitski ja Tõnu Pedaru
Röövel Ööbik: Allan Hmelnitski ja Tõnu Pedaru Foto: Karli Saul

Vaid loetud sekundid enne seda, kui aasta albumi ja rockartisti kuldmikrofoni pälvinud Röövel Ööbik pidi Eesti muusikauhindade galaetendusel otse eetrisse minema, puhkes lava taga paanika.


«Bändile öeldi: «Ühe minuti pärast lähete lavale!»,» rääkis lava taga viibinud, bändiga lähedalt seotud anonüümsust paluv allikas. «Selle peale teatas Raul (Saaremets, trummar): «Ah, krt, ma lähen kusele,» ja lahkus. Siis ütles Sten (Šeripov, kitarrist): «A ma tulen ka,» ja pistis samuti minema.»

Allika sõnul liikus siis pool Ööbiku koossesisust paljudes, kiiresti muutuvates suundades tualetti otsima ja teine pool jäi neile nõutu näoga järele vaatama.

See nõutus polnud midagi, võrreldes õudusega lavatagust elu korraldavate tüdrukute silmis. «Mida me teeme, mida me teeme, bänd läks laiali,» ahastasid tšikid mikrofonidesse. «Bändimehed läksid minema praegu, nad peavad 30 sekundi pärast laval olema! Kuulge rääkige midagi, rääkige, või pange mingi kaader peale!»

«No siuke tekst hakkas käima,» kirjeldas bassimees Allan Hmelnitski kujukalt lavatagust tohuvabohu. «Mina jäin sinna, mul mingit häda ei olnud.»

Lõpuks suudeti korraldusmeeskonna ebainimlike pingutuste hinnaga Ööbikud ikkagi lavale suunata, aga sellega otseülekande õudused veel ei lõppenud. Muidu suurepärase heliga Nokia kontserdisaalis kõlas fonogrammilt tulev lugu «Chase and catch» justkui vaevalt 128kbps mp3 teismelise telefonist. Muusikud jalutasid laval sihitult ringi ja ei vaevunud isegi teesklema, et nad kogu seda kogu seda show'd tõsiselt võtavad.

Välja arvatud muidugi karismaatiline laulja Tõnu Pedaru. Laulja rippus niisuguse kirega mikrofoni küljes, et varises trummipoodiumi kõrvale pikali. Seepeale vaatas oma trummide tagant Saaremets: «Ah, pXhhXi, läinud pulgad, st laulja, mingu ka trummid», läkitas löökriistad langenud lauljale järele ning lahkus lahinguväljalt. Kogu selle aja käis fonogramm muidugi vapralt edasi.

«Võib-olla ei võtnud me seda galat üleliia tõsiselt,» tunnistas Allan. «Tundub nii küll. Tunnet süvendas ka see, kuidas üritus välja oli pakutud. Ehk oleks pidanud olema adekvaatsem klubiüritus, arvestades muusika ja praeguste oludega. Siis oleks vast fiiling ka teine olnud. Aga siin oli tsirkus ja klounide värk.»

Auhinna kättesaamisel avaldas Raul Saaremets  oma tundeid lühikeselt ja löövalt: «Minge v!ttu!»

Umbes samasuguseid tundeid avaldas ka muusika- ja telemees Jaanus «Nõka» Nõgisto, kui ta Popidiotile aasta videoauhinna kätte andis. «Minu sädelevalt musta huumori taju on viimaste tundide ajal arenenud metatasandile,» sõnas Nõgisto irooniliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles