Kapa Muusikafestivalil esinevad Chalice, Dahling ja HU?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarek Kasar ehk Chalice.
Jarek Kasar ehk Chalice. Foto: Artur Sadovski.

Sel aastal üheksandat korda Kohilas toimuv Kapa Muusikafestival pakub nautimiseks viimase aja parimaid Eesti staare, peaesinejatena astuvad kahel päeval üles Chalice ja HU?. 

Kohilas, Tohisoo mõisapargis toimuv Kapa Festival ühendab 2. ja 3. augustil omaaegsed KapaKlassika ja KapaRocki päevad üheks suureks muusikapeoks. Kahepäevane kogu pere muusikapiknik pakub kuulamist nii rajudele teismelistele kui nende emadele-isadele.

Esimesel päeval algavad KapaKlassika kontserdid kell 19. Kõrvu paitavad tšellokvartett C-Jam ja noorte meeste vokaalansambel EORP. Charles Gounod' «Missa Solemnis». mis kirjutati 1855. aastal koorile ja sümfooniaorkestrile, kantakse ette Urmas Lattikase seades rock-bändile ja keelpillirühmale.

Kaasa teevad Eesti klassikalise muusika tippsolistid ning Raplamaa segakoor Cantus. Õhtu lõpetab meloodiline räppar Chalice oma tuntud headuses.

Pühapäevane KapaRock saab alguse juba keskpäeval. Kell 12 alustavad Kohila, Raplamaa ja teised Eesti tuntumad noortepundid. Laiale kuulajaskonnale tuntud muusikutest on Kohilasse lubanud paiga depressiivsust testima tulla HU?. Hannaliisa Uusmaale teevad lava soojaks teiste seas ka ansamblid Rootsist, Soomest ja Lätist. Eraldi kuulamisväärtuse loob projekt «Raplamaa Kitarristid», kus koos on Raplamaalt ja Kohilast pärit üle-eestiliselt tuntud tippkitarristid - teiste seas Elmar Liitmaa, Toomas Vanem, Paul Daniel ja teised.

Festivali peakorraldaja Elari Lendi sõnul on ürituse missioon tutvustada ülejäänud Eestile Kohilat kui aktiivset ja elujõulist paika, kust on sirgunud palju andekaid muusikud ning kus jätkuvalt toimib aktiivne bändide tegemine.

«Kapa festivalil esinevad peamiselt Eesti artistid ning suurt tähelepanu pöörame kohalike bändide toetamisele ja neile esinemisvõimaluste pakkumisele,» rõhutas Lend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles