Miks on elu meie riigis kehvaks läinud?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Vanaküla
Hannes Vanaküla Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht
Maag Hannes Vanaküla arutleb seekord, miks on eluke meie riigis naa kehvaks keeranud.

Siinkohal alustaks eesti vanasõnaga: «Kala hakkab mädanema peast».

Riigi, ühiskonna, firma, perekonna jmt heaolu sõltub tegelikult juhist. Kui juht on tasemel, siis on ka tema rahvas õnnelik.

Siinkohal meenub reis Iisraeli. Ööbisime erinevates kibutsites. Üllatuseks olid nad kõik erinevad. Vaeses kibutsis oli elu isegi hullem, kui Venemaal nõukogude ajal. Rikkas kibutsis käisid inimesed kasukates ja toidulaud oli rikkalik ning joogiks vein.

Ometi oli riigikord üks, rahvas ühesugune. Põhjus on ühene: kõik sõltus sellest, millise kohaliku juhi rahvas valis.

Siinkohal defineerime mõiste juht: juht on inimene, kes suudab arvestada kõikide teiste inimestega. Lihtinimene arvestab ainult iseendaga. Lammas arvestab oma isandaga ja parasiit paneb teised enda jaoks tööle ehk delegeerib enda huve teistele.

Toon illustreeriva näite lumekoristamisest. Kui juhi omadustega inimene kaevab enda auto lumest välja, siis roogitud lume paneb ta sinna, kus see kedagi teist ei sega.

Lihtinimene kaevab auto välja ja paneb lume sinna, kus kõige mugavam. Ta ei arvesta näiteks sellega, et see jääb teisele autole väljasõidul ette.

Lammas ei suuda labidat hankida ja sõimab linnavalitsust, et see ei korista, abi mittesaabumisel läheb jala tööle või jätab üldse minemata. Parasiit ajab lund koristama alamad.

Sarnase mudeli alusel tegutsevad need neli tüüpi igas situatsioonis. Seda on näha ka riigikogus.

Juhiks sünnitakse, seda ei saa õppida. Juht on inimene, kelle arengutase on meie, arengumaagide mõistes jumal ja kõrgem. Areng juhiks saamiseks on pikk. Juhiks võime nimetada ka vana, arenenud hinge, kes on sündinud teisi juhendama ja arendama. Lihtinimene on noor hing, kes on tulnud arendama iseennast.

Eelnevast järeldades võime öelda, et ühiskonna heaolu sõltub sellest, kas valitsevad juhid, lihtinimesed või parasiidid. Kui valitsevad sündinud juhid, läheb elu paremaks, kvaliteet tõuseb. Kui valitsevad parasiidid, läheb elu järjest kehvemaks.

Kui elu sõltub teisest riigist või ühiskonnast, on valitsuses lihtinimesed. Eesti riiki valitsevad kahjuks lihtinimesed. Kui meie riiki valitseksid juhid, siis meid ülemaailmne majanduskriis ei mõjutaks.

Juhid on alati originaalsed. Loovad maailma enda näo järgi, mitte ei kopeeri välismaalt. Seega järeldame, et maksame riigikogulastele juhtidele väärilist palka, aga nemad ei tee juhi tööd, vaid kopeerivad EL-i.

Sedasi oskab tegutseda iga eestimaalane ja sellise töö eest oleks õiglane palk Eesti keskmine. Tekib  küsimus, kus on meie tõelised juhid?

Selleks, et järgnevat mõista, vaatame korraks Venemaad. Teame, et enne Suurt Sotsialistlikku Oktoobrirevolutsiooni eksportis Ukraina vilja (nimetati Euroopa viljaaidaks), aga pärast riigipööret Venemaal, kui Ukrainast sai Ukraina NSV, muutus kõik vastupidiseks, saabus nälg ja defitsiit.

Kui vaatame piltidelt tsaariaegset valitsust, on nende näod inimeste omad. Kui aga vaadata Poliitbürood, siis nende näod meenutavad rohkem inimese eellast kui inimest ennast.

Mis siis tegelikult toimus? Revolutsiooni rahastati Euroopast. Rahastajateks oli väljavalitud rahva eliit. Kes need on? Seda saate lugeda piiblist.

Eliidi strateegia oli lihtne. Rahvas ässitati üles enda juhtide vastu. Rahvas oli valiku ees, kas teenida enda juhte või väljavalitud rahva juhte.

Venelased olid tublid ja väljendasid oma valikut jõuliselt, nimelt tapsid oma intellektuaalid. Eliit lubas tasuta hüvesid, see saigi saatuslikuks. Teame, et kui inimestele anda valida, kas tasuta saamine või saamine tasu eest, siis on selge, et valitakse tasuta hüved.

Ega selle peale tulda, et tasuta asjade hind on alati kõige kõrgem. Seda hinda maksab nüüd terve Venemaa rahvas. Neil pole reaalselt midagi ja elu läheb järjest kehvemaks, vohab maffia.

Sama skeem toimib praegu ka Eestis. Eesti rahvas oli valiku ees, kas teenida oma juhte, kes neist hoolivad või teenida parasiiteliiti.

Hea näide olen mina ja teised arengumaagid. Me oleme Eesti vaimsed juhid. Püüame ajada Eesti asja, kuid rahvas pooldab ja kaitseb kirikut ning importmaagiat (vene koolkonna maage). Rahvas on väljendanud oma tahet. Sama skeemi on kasutatud ka Eesti maiste juhtidega ja teiste rahvaste ja riikidega.

Tahan rahvale öelda, et praegune olukord, mis Eestis valitseb, on tingitud sellest, et hülgasite oma eliidi ja hakkasite teenima parasiiteliiti. See on rahva vaba tahe ja valik. Nüüd peate vastutama oma valiku ja poolehoiu investeeringute eest.

Teil oli võimalus. Teie heaks on Eesti juhid andnud endast parima, aga teie olite ahned ja tahtsite kerget elu. Saite selle, mida väärisite.

Kokkuvõtteks toon välja, et tänapäevaks on maailmas järele jäänud kaks eliiti, kes omavahel konkureerivad. Üks on väljavalitud rahvas, koos oma teenrite vabamüürlastega ja teine on Aasia eliit triaadidega.

Aastaks 2012 peab nendevaheline sõda lõppenud olema. Järgi jääb vaid üks eliit ja see saab esindama putukmaailma 12 emandat. See aga on juba järgmine teooria.
 

Mida arvad Sina, miks on elu Eestimaal kehvaks läinud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles