Hendrik Alla: «Ühikarotid» kui Lutsu «Kevade»

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Alla
Hendrik Alla Foto: Mihkel Maripuu
«Ühikarotid» Kanal 2s esmaspäeviti kell 20.35


Värske kodumaine teleseriaal «Ühikarotid» jälgib noorte inimeste elu kutsehariduskooli ühiselamus. Stsenarist Martin Algus, riiklikel näidendikonkurssidel hinnatud autor, pani ühte ühikatuppa elama karakterid, mis meenutavad päris tugevalt Oskar Lutsu «Kevade» kangelasi. Ja pea sada aastat tagasi («Kevade» esimene trükk ilmus 5. novembril 1912) trükimusta näinud tüübid peavad ajaproovile edukalt vastu.



Algus on küll tunnistanud, et ta stsenaariumit kirjutades Lutsu tegelastele ei mõelnud. «Karakterid peaksid olema kõik piisavalt värvikad ja vastandlikud. Kui asjad juba töös olid, siis ma hakkasin ka mõtlema, et kummalisel moel on tegelastel sarnaseid jooni «Kevade» tüüpidega,» on stsenarist öelnud elu24.ee-le.



Paha poisi Kustavi alias Staffi (Lauri Pedaja) hüperenergia esindab muidugi Tootsi. Tali rolli annab välja Andri (Ivo Reinok). Seriaalipoiss on natuke elavam ja teistsuguste probleemidega kui «Kevade» prototüüp, kuid vähemalt avaosas samaoodi hingestatud pilguga, tüdrukute lemmik.



Pauli alias Tibu (Roger Stahlman) on oma mahetoidukompsuga muidugi puhas Tõnisson ja naljakas nohikus Neemes (Ragnar Uustal) võib näha Kiirt, ainult selle vahega, et Neeme ei pärine mitte rätsepmeistrite, vaid leiutajate perekonnast.



Tüdrukute galerii ei ole nii selgelt välja joonistunud: on ilus tüdruk, lihtne tüdruk ja aktiivne tüdruk. Ka «Kevades» kerkib teiste hulgast esile vaid Raja Teele, keda võiks praegusel juhul kõrvutada Marioniga (Johanna-Maria Parv). Igal juhul hakkab Marion kohe esimeses osas Andriga «plaani pidama».


Noored näitlejad saavad oma tööga päris kenasti hakkama, arvestades, et tõsisem näitlemiskogemus on ainult Pedajal. Esimest osa vaadates ei hakanud kordagi piinlik, mis on eesti teleseriaali kohta juba väga hea saavutus.



Nojah, ka teised noored on näitekunsti vähemalt teatristuudios nuusutanud, välja arvatud Viktoria osatäitja Liina Vahter, kes on hoopis juuksur ja näitekunstis puhas leht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles