Põlma tuulikus elab viinalembene kummitus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki alias Kairit Tuhkanen
Niki alias Kairit Tuhkanen Foto: Margus Juhanson

Seekordses Kanal 2 saates «Eesti kummitused» uuris Kairit Tuhkanen Põlma tuulikus toimuvaid paranormaalsusi.

Raplamaal asuva Põlma tuuliku veskikivides elab väidetavalt endise veskimaade omaniku vaim, kes on üsnagi vägivaldne.

Kummitus tahab rahu ja vaikust ning ei lase veskis ühelgi äril õitseda, sest tahab kunagi talt välja petetud maid valitseda.

Oma kogemusest rääkis Janek, kes puutus vaimuga kokku umbes kaheksa aastat tagasi, kui hoones käisid remonditööd.

Ükskord läks ta ülemisele korrusele tulesid ära kustutama ning alla tulles kuulis ta õudusega, kuidas keegi tugeva maamehe sammuga trepist alla tulema hakkas.

Lisaks Janekile oli vaimuga kokkupuude veel kahel remondimehel. Ühel neist haaras kummitus öösel käest nii kõvasti kinni, et järele jäid sinised jäljed.

Pärast neid juhtumisi kutsuti kohale sensitiivid, kelle sõnul on vana peremehe vaim kinni veskikivides ning ta tahtvat vereohvrit musta kuke näol.

Kunagi oli veskis kõrts, kuid vaimule ei meeldinud, et jahu jahvatamise asemel pidutseti, ning ta olevat kellegi trepist alla lükanud.

Veski praegune omanik Katrin teab, et elu kummitusega nõuab ohvreid.

Seetõttu on tal veskisse minnes kaasas viinapudel ja ta valab veskikivil asuva pitsi viina täis. Naise sõnul on mõnikord viin ära joodud ja mõnikord mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles