Robin Juhkental: olen artistina küpsenud

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni võitja - Malcolm Lincoln
Eurovisiooni võitja - Malcolm Lincoln Foto: Jelena Ruudi / Karli Saul

Vahetult pärast Eesti laulu võitu säras Malcolm Lincoln

in corpore

välklampide turmtules.


Frontman

Robin Juhkental esines enesekindlalt nagu vana mees, kuid silmaläikest ning hääletoonist oli siiski tunda siirast rõõmu.

«Kui ma täna hommikul üles ärkasin, ei olnud mul küll sellist tunnet, et ma täna võiksin võita,» rääkis Robin. «Ma olin lihtsalt väga chill ja ei närveerinud üldse. See on endalegi päris üllatav, aga ju siis ma olen artistina juba natuke küpsenud. Ma arvan, et Lenna ei ela seda väga raskelt üle, et ta teiseks jäi, sest tegelikult me kõik võitsime sellest võistlusest midagi. Väga tore laul oli tal igal juhul. Aga kõige rohkem meeldisid mulle Oti ja Märdi laulud - lemmik oli see, kus tal oli siilisoend ja taustaks reivimuusika. See on päris minu stiil!»

Noor artist soovis end lauluvõistlusel osaledes rahvale tuntuks teha ja paistab, et saa läks tal päris hästi korda.

«Peamine põhjus, miks ma Eesti Laulust osa võtsin, oli see, et see on hea enda promomise võimalus,» tunnistas Robin. «Sel aastal ei olnud ilmselt kellegi peamine eesmärk Eurovisioonile jõudmine. Aga kindlasti võtame me seda esinemist täie tõsidusega ja lihvime seda veelgi paremaks. Kõigi eelduste kohaselt tuleb meil aprilli lõpus välja plaat, mille Vaiko Eplik on võtnud miksida ja sellele oma ideid lisada.»

Niisiis, mida me sellest järeldada saame? Esiteks seda, et Heidy Purga evangelistitöö on korda läinud: muusikud ei lähe Eesti laulule selleks, et end Eurovisioonil praadida lasta (või vähemalt nii nad ühehäälselt räägivad). Teiseks seda, et - meeldigu see meile või mitte - Vaiko Eplik hoiab suurt osa praeguse Eesti progressiivse popi maailmast oma pihus. Gigantide lahingusse läinud Lenna lugu on ju tema sulest ja nagu Robin tunnistas, hakkab ta võitja plaati produtseerima.

Eplik ise oma nägu eile galakontserdil ei näidanud, eelistades seda jälgida eemalt, nagu Savisaar presidendi vastuvõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles