Staarpaparatso Marko Tubli: eestlaste kurjus teeb haiget

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merka ja Marko naisteportaalist Buduaar
Merka ja Marko naisteportaalist Buduaar Foto: Maria Vahuri
Kes on see Eestimaa vaat et ainus tõeline paparatso. Südikas noor fotograaf, kes on valmis kükitama kas või 24 tundi jutti, et saada magus pilt Tallinnat väisavast Paris Hiltonist või David Beckhamist. See tubli töömesilane on Marko Tubli. Poiss, keda kuulsused pelgavad ja kommijad maa põhja sarjavad.

Marko, räägi tiba endast. Kust tuled ja kuhu oled teel?

Olen sündinud Tallinnas, kuid oma lapsepõlve olen veetnud ma Raplamaal.
Kasvasin üles koos emaga ning kooliajal olin ma selline tagasihoidlik noormees. Lugesin hästi palju raamatuid ning unistasin tihti paremast tulevikust.

Ma sain suhteliselt kiirelt aru, et maale ma kindlasti kogu eluks jääda ei soovi. Mulle on alati meeldinud rohkem olla linna käras ja müras. Linna eeliseks on ka see, et seal toimub alati midagi huvitavat.

Sinust on tasapisi sulesepp kujunemas. Kust kirjutamise pisiku said?

Tänu raamatutele nakatas mind ka kirjutamise pisik. Kirjutasin aastaid luuletusi. Mul on nii kahju, et üks hetk ma lihtsalt põletasin need ära. Tahtsin jätta oma vana elu ja alustada uue leheküljega.

Kuidas sinust staarreporter sai?

Ajakirjandusse sattusin ma puhtalt omal käel. Kunagi ilmusid ajakirjas Just! «Roosad Uudised», kuhu just sina Anu palusid mul kaastööd teha. Tegingi siis vaikselt sinna paparatso lugusid ning ühel hetkel olingi ma toimetuses sees. See oli mu elu ilusam hetk, sest tollane Just!-i kollektiiv võttis mind hästi vastu ning aktsepteeris ka minu lennukaid ideid.

Täna töötad aga Buduaaris. Miks?

Kuna 2008 aasta algul hakkasid inimesed Just!-i toimetusest koos Saagimiga lahkuma, siis otsustasin ka mina sellega lõpparve teha. Paar kuud ma üldse puhkasin ning seejärel tegin uudiseid ja pilte vaikselt elu 24-le. Pöördeline hetk toimus peale Paris Hiltonist tehtud paparatSo pilte. SLÕleht tegi mulle hea pakkumise ning asusin sinna täiskohaga tööle.

Milline oli SLÕlehes töötamise aeg? Püsisid seal siiski vaid mõne kuu.

Õppisin seal palju asju juurde ning samas ka seda, et ajakirjanikud on kõik ka omavahel konkurendid. Pidasin seal vastu tõesti vaid mõned kuud ning siis pakkusin end tööle naisteportaali Buduaar. Seekord jälle vabakutselisena.

Miks valisid just Buduaari?

Buduaari sellepärast, et nende kollektiivis on vaba ja mõnus õhkkond. Kõik ideed, mis ma senini olen neile pakkunud, on saanud vastupidiselt SLÕlehe toimetusele, positiivse vastukaja. Hommikuti tulen rõõmsalt tööle ning ma tõesti naudin igat seal oldud hetke.

Sinu tulevikuplaanid?

Minu suurimaks unistuseks on Eestist väljapoole minna. Hetkel olen võtnud ma suuna Londoni poole. Esialgu on see vaid ideetasandil. Tahan minna sina praktikale ning saada juurde uusi kogemusi just ajakirjanduse valdkonnas. Eesti on mu kodumaa ja ma armastan seda riiki, kuid tahan elus kuhugi edasi areneda ning selle nimel olen ma nõus tegema ükskõik mida

Kas sul on Eestis lihtne hakkama saada?

Mind on kommentaariumites süüdistatud, et olen selle kõik, mille hetkel saavutanud olen, vaid tänu kunagisele reality show-le. Kuid nii see pole. Mind on elus aidanud vaid iseenda julgus ja pealehakkamine. Elan tavalises üürikorteris ning ma olen õnnelik täpselt sellisena nagu olen.

Kas eestlaste kriitika teeb vahel ka haiget?

Vägagi teeb haiget. Meil kõigil on ka elus raskeid aegu, nii ka mul. Kuid keerulistel aegadel saan toetust oma parimalt sõbralt ja abi oma armsalt kasuõelt.

Mida sooviksid öelda kibestunud inimestele?

Nendele inimestele tahaksin ma soovitada rohkem siirust ja vähem viha. Tehke ka ise midagi ning ärge õelutsege pidevalt, kui kellegi läheb vahel paremini, kui teil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles