Lemmikvärv aitab leida sobiva töökoha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudele tippjuhtidele meeldib roosa värv.
Paljudele tippjuhtidele meeldib roosa värv. Foto: Panther Media/Scanpix

Aitab roosa värvi tagakiusamisest ja selle beebilikuks nimetamisest. Tegelikult sobib roosa kokku hoopis juhitüüpi inimestega - nimelt valivad firmajuhid roosa enda lemmikuks kolm korda sagedamini kui ülejäänud inimesed.


Väljaanne USA Today küsitles 877 tippjuhti, et saada teada, millised on nende lemmikvärvid. Selgus, et juhid nimetasid roosat värvi keskmisest kolm korda sagedamini ning jätsid sama tihti kõrvale kollase ja isegi võimukuse sümboli punase värvi, vahendab Metro.



Ka psühhiaatriaprofessori Rense Lange väitel võivad värvid näidata, mis tüüpi töö sulle istub. Lange on välja töötanud testi, mis aitab inimese värvieelistuste abil tema karjäärivõimalusi paika panna.

Nüüdseks on tema poolt veebi riputatud testi teinud juba ligi miljon inimest üle maailma, kuid kas see ka klapib?

Kuigi värviteooria on alles algusjärgus, usub professor Lange, et ettevõtted hakkavad tulevikus keskenduma kindlatele inimtüüpidele, võttes kampaaniates abiks erinevad värvitoonid.


Ingliskeelset värvitesti saad veebis teha SIIN (välislink).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles