Sting: seadustage kanep!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sting.
Sting. Foto: SCANPIX
USA rokkar Sting usub, et marihuaana tuleks legaliseerida.

Lisaks arvab ta, et raha, mida kulutatakse kanepitarvitajate vangis hoidmiseks, võiks hoopis globaalse soojenemisega võitlemiseks kasutada, kirjutab Digitalspy.

«Narkovastane sõda on läbi kukkunud, aga asi on veelgi hullem. See kahjustab aktiivselt meie ühiskonda. Narkoäri on surutud varju, kus õitseb vägivaldne kuritegevus,» kirjutas 58-aastane muusik oma blogis.

«Inimesed, kes tõesti abi vajavad, ei saa seda. Samuti ka inimesed, kes vajavad meditsiinilist kanepit kohutavate haiguste raviks. Me kulutame miljardeid ja täidame vanglad mittevägivaldsete inimestega. Me ohverdame oma vabadused,» kirjutas Sting.

Ta jätkas, et narkootikumide tarvitamise eest määratakse liiga pikki vanglakaristusi ning süüdimõistetud ei kujuta endast tõelist ohtu.

«Samal ajal on tunduvalt vähenenud suutlikkus võidelda tõeliste, vägivaldsete kuritegude vastu,» lisas Sting.

Narkovastase võitluse asjatundjad ütlesid muusiku arvamust kommenteerides, et see peegeldab vaid tema asjatundmatust.

«Ta peaks laulmise juurde jääma ja mitte rääkima teemadel, millest ta aru ei saa. Pole vaja, et popstaarid selliseid vastutustundetuid avaldusi teeksid,» ütles narkovastase võitlusega tegeleva organisatsiooni DARE esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles