Islandi vulkaan kuulutab maailmalõpu algust ette?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eyjafjallajökulli liustiku Fimmvorduhalsi vulkaan
Eyjafjallajökulli liustiku Fimmvorduhalsi vulkaan Foto: SCANPIX

Internetis hakkasid Islandi vulkaanipurske tõttu levima teooriad, et see kuulutab maailmalõpu algust ette.

Mitmed teoreetikud pakkusid oma variante, mida see vulkaanipurse tähendada võib, kirjutab bild.de.

Päikesetorm käivitas Islandi vulkaani – biofüüsik Dieter Broersi sõnul näitasid päev enne vulkaanipurset tehtud NASA fotod viimase 15 aasta suurimat päikesetormi. Broers on kindel, et 2012. aastal juhtub midagi nii Päikese kui ka Maaga.

Salajased eksperimendid maavärinaid põhjustavate relvadega – vandenõuteooriaid uuriva Hartwif Husdorfi arvates katsetas USA Alaskal uut salarelva, mis väidetavalt mõjutab Maa tektoonikat ning võib maavärinaid põhjustada.

Maiade kalender hakkab lõpule jõudma – 2012. aastal jõuab lõpule Ameerika mandri põliselanike maiade 5125 aasta pikkune kalender. Maiade kalendrit uurinute arvates on loodusõnnetuste sagenemine apokalüpsise märgiks. Maiade eksperdi Walter –Jörg Langbeini sõnul on inimkond liigselt paljunenud ja üle oma võimete elanud. Maa tahab liigsest taagast vabaneda.

Tulnukate manöövrid Maa õhuruumis ja pinnal – selle aasta märtsis nähti Islandi vulkaani lähedal tundmatuid lendavaid objekte. Neist tehtud videod riputati ka internetti. Vandenõuteoreetikute arvates tegid tulnukad oma alustega maandumiskatseid ja käivitasid vulkaani.

Terroristide rünnakute ennetamine – mitmed väljaanded kirjutasid, et lendamist takistatud tuhapilved on kunstlikult tekitatud. Need tekitati, kuna mitmete riikide luureandmeid näitasid, et terroristid plaanivad Euroopast laiaulatuslikke rünnakuid.

Maa püüab inimeste poolt tekitatud saastatustest taastuda – Gaia teooria kohaselt on Maa ühtne suur elav organism. Kuna inimtegevus on teda kahjustanud, siis püüab ta enda taastada. Lennuliikluse peatamisega jäi õhku paiskamata rohkem kui 22 000 tonni kahjulikke aineid.

Nostradamus ennustas Euroopa tuhapilve  - juba tuntud ennustaja Nostradamus (1503 – 1566) olevat Islandi vulkaanipurset ette näinud. Nostradamuse tekstis seisvat, et kogu Euroopat hakkab katma paks tume pilv. Selle tagajärjel hukub kaks kolmandikku selle ala elanikest.  

Esimene kestev vulkaanipurse on märk pikaajalistele pursetele – umbes 215 miljonit aastat tagasi permi-triiase perioodil pursanud supervulkaan hävitas 90 protsenti tollastest elusorganismidest. Vulkaaniuurija Maarten Keulemansi arvates oli Islandi vulkaani aktiveerumine märgiks, et ka mitmed teised vulkaanid võivad lähiajal aktiveeruda.  

Maa langeb kokku – alates 17. sajandist on käibel teooria, et Maa on seest tegelikult tühi. Maakoore paksus olevat võrreldav munakoore paksusega. Teoreetikute sõnul ei ole välistatud, et Maa langeb pärast 4,6 miljardi aasta pikkust eksisteerimist lihtsalt kokku.

Vanades müütides kirjeldatu tõeks saamine – 13. sajandi eepos «Vanem Edda» kirjeldab hea ja halva vahelist võitlust. Eyjafjallajökulli liustiku vulkaan on paik, kus apokalüptilises lahingus kohtuvad jumal Thor ja gigandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles