Boobquake annab Iraani usujuhile vastulöögi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boobquake annab Iraani usujuhile vastulöögi
Boobquake annab Iraani usujuhile vastulöögi Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Jennifer McCreight annab vastulöögi Iraani usujuhi ajatolla Kazem Sedighi väitele, et «seks ja naiste liigne alastus tekitavad maavärinaid».

McCreight avas Facebookis lehekülje Boobquake, kirjutab news.com.au.

Ameeriklannat vihastas selle nädala esmaspäeval moslemijuhi poolt öeldu, et «end paljastavad naised on maavärinate tekkes süüdi».

«Kuidas maavärinaid ära hoida? Pole muud teed kui järgida islami moraali, kombeid ja riietust. Eriti käib see naiste kohta,» on ajatolla seisukoht.

Sedihgi arvates on üha rohkem mosleminaisi hakanud end liigselt paljastama ning meikima. Selle tõttu võib maavärinaid tekkida.

Jennifer McCreighti sõnul ei pruugi jumalasulasele olla teada või siis ta ignoreerib fakti, et  Iraan asub seismiliselt ebastabiilsel alal.

Mc Creighti ülekutsega on Facebookis liitunud juba üle 20 000 naise, kes lubavad, et paljastavad end esmaspäeval 26. aprillil nii palju kui võimalik.

«Kavatsen ka ise 26. aprillil võimalikult suure dekolteega pluusi selga panna,» lausus McCreight.

Ameeriklanna arvates on moslemite usujuhid arvamusel, nagu oleks naiste rindadel mingid üleloomulikud võimed.

«26. aprillil saame tõendada, kas ülekutsega kaasa tulnud ja end üsna paljastanud naised suudavad kuskil maavärina tekitada,» nentis McCreight.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles