Laupäeval valitakse Eesti uhkeim ahi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal osales Eesti Aasta Ahju valimisel 11 küttekollet. Võistluse võitis Raido Pajusaar. Pildil võiduahi.
Eelmisel aastal osales Eesti Aasta Ahju valimisel 11 küttekollet. Võistluse võitis Raido Pajusaar. Pildil võiduahi. Foto: Raido Pajusaar

Laupäeval toimuvatel Eesti pottseppade ja korstnapühkijate suvepäevadel võtavad osalised mõõtu sellistel eksootilistel spordialadel nagu tellisedoomino, grillahju kokkupanemine ning õhtu kulminatsioonina valivad Eesti uhkeima ahju.


Osaühingu Tequila AD juhi Reet Männiku sõnul koguneb pottseppade ja korstnapühkijate eliit Otepääle juba kolmandat aastat järjest.

Erialamängudel laotakse tellisedoominot, pannakse aja peale, kuid seejuures korrektselt kokku väligrill, mängitakse fiboplokist tehtud kuulidega keeglit ja arvatakse ära, milline korstnadetail tervikust puudu on.

Korraldatavad võistlusmängud karastavad nii keha kui ka vaimu. Lisaks tehakse sauna ja nauditakse ametivendade seltsis mõnusat äraolemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles