Boliivia president: kanad muudavad mehed homodeks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsetatud kana
Küpsetatud kana Foto: Corbis / Scanpix

Boliivia president Evo Morales avastas põhjuse, miks mehed kiilanevad ja homoseksuaalseid kalduvusi omandavad.


Moralase mõttekäigu järgi on kõiges süüdi kanaliha söömine, vahendab Guardian. Teisipäeval keskkonnakonverentsil esinedes seletas Morales: «Broileritesse süstitakse naissuguhormoone ja kui mehed neid söövad, siis kogevad nad kõrvalekaldeid (oma mehelikkusest).» President lisas, et kanaliha tarbimine põhjustab ka juustekaotust.

Teadusringkonnad ei kipu Moralese juttu just liiga tõsiselt võtma, aga seda enam ärritusid homoseksuaalid. Hispaania geide, lesbide, trans- ja biseksuaalide föderatsioon süüdistab Boliivia presidenti homofoobias.

Argentina homoseksuaalide esindaja Cesar Cigliutti naeris selle teooria välja: «Noh, kui nii, siis võiks sulisloomadele ju meesuguhormoone süstida ning neid homoseksuaalidele vägisi sisse sööta. Nii saaks Morales vaeseid geisid ravida.»

Olgu selle asjaga nagu on, igal juhul on Morales oma hoiatusega kõvasti hiljaks jäänud. Euroopa, USA ja paljude teiste maade linnulihatootjad loobusid hormoonisüstimisest juba kümnendite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles