Kunagine seksisümbol: beebipill tekitas ühiskonnas seksuaalanarhia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raquel Welch
Raquel Welch Foto: SCANPIX

Hollywoodi näitlejanna ja kunagise seksisümboli Raquel Welchi arvates tegi 1960. – 1970. aastate seksrevolutsioon ja beebipilli leiutamine karuteene abielule.

Näitlejanna arvates aitas rasestumisvastaste vahendite laialdane kättesaadavus kaasa seksuaalmoraali langusele ning andis noortele võimaluse vabalt seksida kellega tahes, kirjutab Daily Mail.

«Minu arvates oleme nüüdseks jõudnud olukorda, kus ei ole enam tähtis kellega seksitakse, seda tehakse siis kas lõbu või ka spordi pärast. See on kaasa toonud seksuaalanarhia,» selgitas Welch oma seisukohta.

Raquel Welchist sai ülemaailmne seksisümbol pärast 1966. aastal valminud filmi « One Million Years BC».

 Ajakiri Playboy nimetas ta 1970. aastate kõige ihaldatumaks naiseks.

«Rasestumisvastaste vahendite laialdane kättesaadavus on mõjutanud mõlema sugupoole seksuaalkäitumist ning muutnud moraali. Kuid beebipillil on ka positiivne pool – see on võimaldanud naistel laste saamist edasi lükata ning karjääri teha,» nentis näitlejanna.

Kolm korda abielus olnud Welch jätkas, et teda kui vananevat seksisümbolit ei pruugita kuulda võtta.

«Pikemas perspektiivis asjale vaadates mõjub liigne seksuaalvabadus moraalile ja inimsuhetele laostavalt. Tagajärgedele mõeldakse sageli siis, kui juba hilja on. Paljud ei pea abielu enam vajalikuks, sest seksida võib ükskõik kellega,» leidis staar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles