Maailma ekstreemseim dieet aitab elada 120-aastaseks?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerikas on suurt populaarsust kogunud dieet, mis keelab tarbida teravilju, suhkrut, piimatooteid, liha ja kraanivett.

Calorie Restriction nimelise dieedi järgijad võivad süüa ainult aurutatud või töötlemata toite - puuvilju, kala ja pähkleid, vahendab Metro. Väidetavalt võib selle dieediga elada lausa 120-aastaseks.

«Mõtleme absoluutselt igale tükikesele, mida oma kehasse manustame. Oleme programmi järginud kaks ja pool aastat,» rääkis dieedi innukas austaja Elvira Bonrich. «Me ei tarbi teravilju, gluteeni, piimatooteid, liha ega isegi kraanivett. Võtan toidulisandeid ning käin vähemalt kolm korda nädalas jõusaalis ning jooksen peaaegu iga päev.»

Entusiastide sõnul elad kauem ja vananed aeglasemalt, kui omistad enim toitaineid vähemast hulgast kaloritest. Lisaks vähendavat see riski südamerabandusele, suhkruhaigusele, insuldile ja vähile.

Dieedi eesmärk on ka alandada insuliinitaset, vähendada keharasvu, rakkude kadu ning põletikke.

Dieedi mõtles välja teadlane Roy Walford ning kirjutas sellest raamatu «Beyond The 120 Year Diet: How To Double Your Vital Years».

Loomulikult pole päris kõik inimesed sellest vaimustuses.

«Kui tahad kaalu kaotada, töötab see hästi, sest tarbid vähe kaloreid. Kuid päevas umbes 1000 kalorit tarbides muutusin ma jõuetuks ning toidust sai mu kinnisidee. See vallutas mu elu,» rääkis endine dieeditaja Georgina Burnett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles