Ühing: Maa ei ole ümmargune, vaid lapik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutijoonis lapikust Maakerast. Keskel on Arktika ja välisel äärel Antarktika jääväljad, mis takistavd üle ääre kukkumist
Arvutijoonis lapikust Maakerast. Keskel on Arktika ja välisel äärel Antarktika jääväljad, mis takistavd üle ääre kukkumist Foto: AFP / Scanpix

USAs tegutseb ühing, mille liikmed on kindlad, et Maakera ei ole ümmargune, vaid lapik.

Ühing kannab nime Flat Earth Society, edastab abc.net.au.

Ühingu liikmed tunnistasid, et kaaskodanikud on neile veidrike sildi külge kleepinud.

«Paljud kasutavad inglise keelset terminit «flat-Earther» inimese kohta, kes usub kõike pimesi. Ka meie kohta on seda terminit kasutatud,» lausus selle ühingu liige John Davis.

Davis ja tema kaaslased usuvad aga kindlalt, et Maa on lapik.

«Nii või teisiti on Maa tegelikult ketas. Kahjuks ei ole ta geoloogiliste pinnamoodustiste nagu mäed ja orud tõttu ideaalne ketas. Meie andmetel on Maa diameeter 39 840 kilomeetrit,» selgitas mees.

Maakerast tehtud satelliitfotosid peavad selle ühingu liikmed võltsinguteks.

«Lapiku Maa puhul on Põhjapoolus keskel ja Antarktika asub mööda lapiku Maa ringjoont. Antarktika jäävall takistab lapikult Maakeralt üle ääre kukkumist. Ümber maailma sõita on väga lihtne,» lisas Davies.

Flat Earth Society loodab, et nende internetileheküljel olev info aitab inimestel lapiku Maa ideed mõista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles