Öises vanalinnas pandi Genkal käed raudu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry «Genka» Kõrvits
Henry «Genka» Kõrvits Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Ööl vastu neljapäeva, arvatavasti kella 3 ja 5 vahel soovis räppar, saatejuht ja klubipidaja Henry «Genka» Kõrvits külastada Nimeta baari Tallinna vanalinnas.


Baaris seisis staarräppar ootamatu probleemi ees: tekkis lahkarvamus moeküsimustes, mis päädis politsei kutsumise ning Genka raudu panemisega.

Pubi esindaja nõudis, et Genka eemaldaks sisse astudes oma peakatte, kuid räppar, keda tavaliselt just vormikohases mütsis kohata võib, keeldus sellest otsustavalt.

Jutustab pealtnägija:
«Mina nägin seda asja nii. Genka ei tahtnud oma mütsi peast ära võtta, nagu baaris nõuti. Selle peale Genka vihastas ja hakkas oma õigust nõudma. Baari turvamees üritas siis Genkat välja visata, aga tema hakkas vastu. Kutsuti kohale G4S turvafirma, kes mehe baarist kiirelt välja toimetas.»

Sellega polnud intsident veel läbi. Pealtnägija sõnul puhkes Genkal baarimees Markoga ukse taga tuline sõnasõda. Marko soovitas Genkal naasta baari järgmisel päeval, kui ta on kaineks saanud ja siis asi kenasti sõnadega lahendada.

Seejärel üritas Marko tandrilt taanduda ja taas baari siseneda, kuid Genka läks verbaalsetelt relvadelt üle projektivarustusele ning heitis Marko suunas õlle. Sekkusid taas neutraalsed rahuvalvejõud G4Si vormis, väänasid räpparil käed raudu ja jäädi politseid ootama, kirjeldas pealtnägija.

Politsei saabumine andis Genkale võimaluse sündmuse kohta seletuskirja kirjutada.

Räägib Genka:
«Asi oli selline: ma läksin pärast kontserti koju ja ning otsustasin selles pubis ühe õlle võtta. See on mul just kodutee peal,» seletas hämmeldunud Genka ise. «Astusin uksest sisse, aga seal üritati mulle selgeks teha, et pubis mütsiga ei käida. Veider, ma olen seal sel aastal mingi 4-5 korda käinud, ikka müts peas. Mul ongi enamasti müts peas.»

«Egas midagi, võtsin siis mütsi, no selline nokaga, nagu ma neid tavaliselt kannan, peast, astusin sisse ja tellisin õlle,» jätkas Genka. «Aga mingil hetkel panin mütsi jälle pähe. Selle peale visati mind sealt lihtsalt välja. No ma tahtsin, et nad mulle seletaksid, milles asi. Olen ma seal ennegi ju mütsiga käinud, aga kus need reeglid siis niimoodi heast peast muutuvad. Seal oli jah mingi mänedžer Marko, kes andis suhteliselt uduseid põhjendusi, millest ma sotti ei saanudki. Ma ei saa aru, kas nüüd peab enne pubisse minekut Urmas Väljaotsale ja Ženja Fokinile helistama ja küsima, kuidas riidesse panna!?»

Õllega viskamise võttis Genka omaks: «Viskasin jah, sellesama õlle, mille ma sealt ostsin ja millega mind välja tõsteti. Aga see lendas maha ja ei tabanud kedagi. Siis pandi käed raudu ja tuli politsei ja politseis kirjutasin seletuskirja. Eks nüüd hakkavad uurijad asja uurima…»


Jutustab Nimeta baari mänedžer Marko Annion:
«Välja visati Genka selle pärast, et ta ajas püsti keskmise sõrme ja keeldus mütsi ära võtmast. Küsimus oli nii mütsis kui sõrmes. Meie baaris spordirõivaid ei kanta. On kehtestatud sisekorra eeskirjad, mis on kooskõlastatud Politsei- ja piirivalme ameti, Kesklinna valituse ja ühistu juhatusega.»

«Mina nägin sel aastal Genkat meie baaris esimest korda. See, et ta Väike-Karja tänaval elab, ei tähenda, et ta meie juures pidev klient oleks. Aga temaga on ennegi olnud probleeme: küll ta on dressides ja niukesed asjad... See ei huvita mitte kedagi, kas ta on prominent või laulja… Reeglid on kõigi jaoks.»

Aga kus neid sisekorra eeskirju lugeda saab, et inimesed nendega end kurssi saaksid viia?? Nimeta baari kodulehelt neid ei leia.

«Kodulehel ei ole ja baaris üleval ka ei ole. Need on meil baaris seifis, lisaks esitatud linnavalitusse ja politseile,» informeeris mänedžer. «Ja ega külalised ei peagi öösel purjus peaga nendega tutvuma. Neil on iga päev tööpäeva kellaaegadel võimalus tulla ja kes soovivad, neid ka kindlasti näevad. Lisaks on meil ukse peal silt, mis ütleb: «Baar annab endale õiguse valida klienti». See räägib kõige eest.»

Õlle heitmise suhtes on Markol Genkast erinev versioon: «Ta viskas mind õllepudeliga selga, see on politseiraportis ka kirjas. Esimesel võimalusel teen arstliku ekspertiisi oma seljale ja siis vaatame edasi. Genka jutt võib olla mis ta on, meil on igal pool kaamerad, väljas ja sees, sealt on kõik näha, mis toimus. Genka võttis oma õllepudeli ja viskas ning tabas mind sellega selga. Selle peale pidasid turvatöötajad ta kinni ja kutsusid politsei ja mina kirjutasin politseile avalduse.»

Laulab rahvasuu:
Mats alati on tubli mees,
Ei kedagi ta pelga;
Ei kummarda ta saksa ees,
Ei tõmba küüru selga.

Kord astus oma pambuga
Ta läbi mõisa õue,
Saks tuli vastu kärkides
Kui kõige kurjem kõue:

«Kas sina, töbras, parunit
Ei enam tunda taha?
Või on sul munad mütsi sees,
Et müts ei vötab maha?»

Mats võtab mütsi maha küll,
Siis seisab müts tal põues;
See sünnib toas, kirikus,
Kuid mitte mõisa õues.

Mats alati on tubli mees,
Ta kedagi ei pelga;
Ei kummarda ta saksa ees
Ei tõmba küüru selga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles