Politseisse anti üles kassvaras

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev kass ei ela Inglismaal, tema nimi pole Oscar ning toimetusele teadolevalt puudub tal ebaterve huvi naiste aluspesu vastu.
Pildil olev kass ei ela Inglismaal, tema nimi pole Oscar ning toimetusele teadolevalt puudub tal ebaterve huvi naiste aluspesu vastu. Foto: MIKK MIHKEL VAABEL/SAKALA

Varganäost hiirekeldri peale kaebasid tema enda omanikud.


Segane lugu leidis aset Inglismaal Southamptonis, vahendab BBC netiportaal. Omanikud, Peter and Birgitt Weismantel olid sunnitud oma kassi Oscari käitumise tõttu politseile avalduse tegema, sest loom hakkas naabritele kuuluvat vallasvara, mis kõige hullem, naiste aluspükse koju tassima.

Süüdlane, 12-aastane kõuts Oscar adopteeriti Weismantelite vanapaari poolt kassivarjupaigast jõulude paiku. Alguses oli kõik kena, kuid siis hakkas vurruline koju ilmuma esemetega, mis ilmselgelt ei kuulunud talle. Viimaste nädalate jooksul läks asi nii karmiks, et elukas on pihta pannud ligi 70 erinevat objekti.

«See algas suhteliselt süütult,» räägib 72-aastane hr Weismantel. «Sissejuhatuseks tõi ta meile lihtsalt aiatöökindaid, kuid spetsialiseerus õige pea naiste aluspükste, sokkide ja laste aluspesu peale.»

Nagu me näeme, ei puudutanud kõuts Oscar meeste aluspesu.

Kui kassi antisotsiaalne käitumine sagenes, hakkasid Wesimantelid muretsema: mida küll naabrid mõtlevad. Nad kartsid, et naabruskonnas tekib paanika pervovarga pärast, kes aluspesu pihta paneb. Seega otsustasid nad retsidivisti ise ametivõimudele üles anda.

Kassipsühholoogia ekspert Maggie Roberts kasside turvakodust seletas, et tegelikult pole paanikaks põhjust. «See on täiesti normaalne käitumine. Oscar lihtsalt mängib. Kassid üldse armastavad oma saaki või muid huvitavaid esemeid oma koduterritooriumile tuua.»

See kommentaar ei seleta siiski, miks spetsialiseerus Oscar just naiste aluspükste küttimisele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles