Galerii: Sigur Ros Rock Cafés

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigur Rosi kontsert Rock Cafés, 23.08.2008
Sigur Rosi kontsert Rock Cafés, 23.08.2008 Foto: elu24.ee

Laupäeval, 23. augustil andis Rock Cafés välja müüdud kontserdi Islandilt pärit eksperimentaalrocki kultusbänd Sigur Ros.



Esitlusele tulid nii uued kui ka vanad lood, põhirõhk pandi uuele stuudioalbumile «Með suð í eyrum við spilum endalaust» (With a buzz in our ears we play endlessly), mis on järjekorras juba viies.

Bänd võitis head meeleolu luues publiku kohe enda poolele, lugu «Hoppipolla» pandi endaga ka kaasa ümisema. Kontserdi lõpus kutsuti mehed veel mitu korda lavale tagasi.

«Nad ise olid nii toredad ja armsad. Siblisid pidevalt laval ringi, tundsid end vabalt ja nautisid kõike südamest,» jutustas üks kontserti külastanud fänn.

Päev enne Tallinna kontserti esinesid Sigurid ka Riias. Kontserdil käinud eestlased on kommenteerinud, et ansambel mõjus ka kümneid kordi rohkem kuulajaid mahutaval Arena Rigal ülihästi.


Sigur Rosi peetakse oma kiire maailmavallutuste tõttu islandi muusikas Björki järglaseks. Muide, nende esimene plaadileping sõlmitigi Björki plaadifirmaga Bad Taste, debüütplaat «Von» (Lootus) ilmus aastal 1997.

Ka käesoleva plaadi tuuri esimese kontserdi andsid nad koos Björkiga, esinedes 28. juunil heategevuskontserdil Reykjavikis.

Sigur Ros (isl.k. võiduroos - toim.) tuli kokku aastal 1994 Reykjavikis ning sai nime samal päeval sündinud bändiliikme väikse õe järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles