Bosnialane kahtlustab tulnukaid meteoriitidega pildumises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnialane kahtlustab tulnukaid meteoriitidega pildumises
Bosnialane kahtlustab tulnukaid meteoriitidega pildumises Foto: SCANPIX

Bosnias Gornja Lamovites elava mehe arvates kiusavad teda tulnukad, kuna paari aasta jooksul on meteoriit kuus korda ta maja tabanud.

50-aastase Radivoje Lajici kinnitusel algasid meteoriidiprobleemid 2007. aastal, kirjutab The Sun.

Mehe kinnitusel lasi ta oma maja katuse nüüd katta teraskattega.

Esialgu ei teadnud bosinialane, mis ta maja katusele kukkus. Siis aga jõudsid «kosmilised tulnukad» Belgradi ülikooli teadlaste kätte, kelle kinnitusel on tegemist meteoriitidega.

Meteoriidid on mehe maja tabanud paduvihma ajal.

«Kõik märgid näitavad, et olen tulnukatele pinnuks silmas. Nad kiusavad mind. Ma ei mõista, mida ma teinud olen või millega nad välja vihastada võisin,» lausus Lajic.

Ta lisas, et maailmas on väga vähe juhtumeid, kus meteoriit on ühte ja samasse paika kukkunud. Selle tõttu on ta arvamusel, et teda «pommitatakse».

Kuid meteoriidisajust on olnud ka kasu. Lajici majast on saanud turismiobjekt, mida tullakse vaatama lähedalt ja kaugelt.

Mees müüs ühe meteoriidi Hollandi ülikoolile ning sai selle eest suure summa. Selle eest lasi ta maja katust parandada ja kindlustada.

Meteoriit on planeetidevahelisest ruumist Maale langenud tahke keha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles