Kreatsionistid õpetavad lastele, et inimesed ja hiidsisalikud elasid koos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreatsionistid õpetavad lastele, et inimesed ja hiidsisalikud elasid koos  Kaader 1993. aatsa filmist «Jurassic Park».
Kreatsionistid õpetavad lastele, et inimesed ja hiidsisalikud elasid koos Kaader 1993. aatsa filmist «Jurassic Park». Foto: SCANPIX

Piiblis kirjas olevasse sõna-sõnalt uskuvate kreatsionistide arvates elasid hiidsisalikud ja inimesed kunagi koos ning seda kinnitavad ka fossiilileiud.

Haridusametnike sõnul ajab sellise «jama» õpetamine lapsed lihtsalt segadusse, kirjutab news.com.au.

«Nutikamad lapsed on märganud, et hiidsisalike fossiilid on märgatavalt vanemad kui varajaste inimeste jäänused ja küsinud õpetajatelt selle kohta selgitusi. Kreatsionistidest õpetajad on vastanud, et ülemaailmne veeuputus hävitas paljud asitõendid,» tõid kriitikud näite.

Ka lapsevanemate sõnul ei ole nad rahul sellega, et teatud koolides moonutatakse religooni kaudu tuntud teaduslikke fakte.

Austraalias hiljuti tehtud avalik küsitlus näitas, et igast kümnest austraallasest kolm arvab, et hiidsisalikud ja varajased inimesed elasid ühel ajal.

«Tundub, et suur osa inimestest on oma informatsiooni saanud «Jurassic Park» filmidest, milles moonutatakse teaduslikke fakte,» sõnas uuringuga seotud Cathy Foley.

Ta lisas, et 70 protsendi kreatsionismi pooldavate õpetajate arvates tuleks lastele Piiblis leiduvat õpetada kui ajaloolist tõde.

Samuti on õpilastel tekkinud segadus DNAga.

«Mu tütre bioloogiaõpetaja palus teha referaadi DNA kohta. Samas aga ütles religiooniõpetaja, et kõik inimesed pärinevad Admast ja Eevast. Lapsel tekkis küsimus, et miks ta peab pärilikkusainet uurima, kui on teada, kellest me pärineme. Religiooniõpetaja sõnas talle, et DNA on lihtsalt tänapäeva väljamõeldis,» lausus üks lapsevanem.

Kui vanem kooli juhtkonnalt sellise õpetamise kohta aru päris, ei lubatud ta tütart enam tundidesse. Laps õppis kuni kooliaasta lõpuni raamatukogus eraldi õpetaja käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles