Esimene Mulgi maraton meelitas kohale üle saja jooksusõbra

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra Mulgi maratonil 2010
Contra Mulgi maratonil 2010 Foto: Helen

24. juulil toimus esimene Mulgimaa valdasid läbiv suurejooneline jooksupidu - Mulgi maraton.

Esimene Mulgi maraton meelitas ajaloolisele Mulgi magistraalile üle saja jooksusõbra.

Neist 58 võtsid ette pikima, maratonidistantsi Mustlast Abja-Paluojasse. Kolm katkestasid. Ajaga 2:47.23 tuli ülekaalukalt võitjaks Mart Andresson klubist Alternatiivsed jooksjad VAK Staieri jooksjate, Heinar Vaine(2:58.09) ja Andi Linna (3:02.) ees. Naistest võitis sama distantsi Monika Irves klubist Maratonsport ajaga 3:23.04.
 

Pollist Abja-Paluojasse kulgenud poolmaratoni võitis meestest Jaan Jänes VAK Staierist (1:17.14) ja naistest Kerti Einstein Sportkeskus.ee'st (1:39.52).

Hallistest alanud 6,5 km jooksu võitsid vastavalt Matis Moks VAK Staierist(0:25.16) ja Gina Bergmann SK Spartast (0:28.59).

 

Ühtlasi selgitati maratoni jooksus esmakordselt ka Viljandimaa meistrid:

Meestest:

1) Heinar Vaine

2) Andi Linn

3) Joosep Tammemäe


 

Naistest:

1) Anneli Lenk

 

Lühike tagasiside ka korraldajalt:

Paljukardetud kuum ilm andis kingitusena maratonipäeva hommikul kuumaga tagasi ning mängis võistlejatele ja korraldajatele kätte parima kombinatsiooni, mida üldse sai ihaldada: eelneval ööl kastis paduvihm kruusateed tolmuvabaks ja pesi õhu puhtaks.

Temperatuur oli maratoni stardis Mustlas 24. juuli hommikul kell 8.00 17 kraadi, mis on jooksmiseks ideaalne. Autasustamistseremooniaks oli aga finišis Abja-Paluojal juba 27 soojakraadi.

Kõik jooksjad jõudsid talutavas temperatuurivahemikus leitsakuliseks keskpäevaks või pisut hiljem kenasti finišisse.

 

Esmakordselt nii suurte võistlustega kokkupuutunud korraldajad kohtadelt, küladest, sh joogipunktide korraldajad andsid ülivõrdes positiivse hinnangu jooksjatele ja vastupidi. Jooksjad omakorda kiitsid külade inimesi.

Mängisid mitmed pillimehed ja ansamblid. Jooksjaid tervitasid sõbralikud ja veidi suurest spordisündmusest kohmetunud külainimesed, kes küllap järgmisteks üritusteks on enesekindlust ja julgust juurde saanud.

 

Äramärkimist väärib ladus valdade omavaheline kootöö. Lõputust vaikivast konkureerimisest sündis tore ühistöö. Asi, mida me väga vajame. Täname ka toetajaid, kes missioonitundest tulid väga tänuväärselt kaasa.

Peaauhinna – kümblustünni viis võiduna koju kiireim Mulgi maratoni võidumees Mart Andresson.

 

Õnnestunud jooksupidu andis korraldajatele kindlustunde hakata tegema ettevalmistusi järgmiseks Mulgi maratoniks. Jooksjate ülihea tagasiside oli väärikas tasu korraldajatele. Jooksjad kiitsid rasket rada, ülikaunist ja vaheldusrikast loodust ning maastikku ja vahvaid ning sõbralikke inimesi .

Meeleolukaid pilte näed SIIT.

Pilte Mulgi maratoni stardist näeb SIIT.

LIIKUMINE ON TERVISE JA ILU PANT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles