Trikimees viis muuseumitöötaja infarkti äärele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Veber
Jürgen Veber Foto: Toomas Huik

Hooaja kolmandas saates lõhkus trikimees muuseumivara, kaotas sigarette ning tekitas lagedale heinamaale poistekoori.

Alustuseks astus Jürgen Veber baari, küsis jõhvika mahlajooki ning leidis koha jaapanlannade lauas. Ta valas joogipudeli tühjaks ning palus neil metallkorgi pudelisse panna.

Naised proovisid ja loobusid, mille peale Jürgen korgi kokku painutas ja anumasse lasi. «Kas nii lihtne see trikk oligi?» naersid välismaalased, mille peale trikimees näitas, et asjad ei pea ilmtingimata pudelisuu kaudu sinna sisse saama.

Tühja pudelit ühes käes hoides lõi ta teise peopesaga pudelipõhja vastu, mille peale ilmus kork pudelisse. Nüüd kõlas söögikoht jaapanikeelsetest imestushüüetest.

Järgmisena seadis trikimees sammud muuseumisse, kus palus katsuda üht iidvanat fotot. Muuseumitöötajat idee ei rõõmustanud, kuid pärast veenmist läks ta pildi väljavõtmiseks kindaid tooma.

Üksi jäädes vaatas Jürgen ümberringi, võttis salaja foto ning rebis neljaks tükiks. Kui muuseumitöötaja kinnastega tagasi jõudis ja lõhutud fotot nägi, oli ta šokeeritud ning lubas trikimehe kohtusse kaevata, kui asi nii jääbki.

Jürgen ei kaotanud rahulikku meelt ning parandas foto paari käeliigutusega. Muuseumitöötaja tunnistas, et trikk ehmatas väga ja lubas enam albumit mitte välja võtta.

Siis kohtus Jürgen suitsetajatega, küsis neilt sigareti ning näitas, kuidas suitsetamist maha jätta. Ta pani rusikas kätte sigareti, mis kord täitsa ära kadus ning teisel puhul moondus sigaretiks, mille mõlemas otsas filter.

Seejärel külastas trikimees Kihnu pulma, kus lõbustas lapsi nööritrikkidega. Pealtnäha tavalisele nöörile tekkis maagiliselt kolm otsa, siis neli, misjärel jälle normaalseks nööriks muundus.

Jürgen demonstreeris ka ülehelikiiret sõlmesidumist. Siis andis ta lastele ülesandeks kolmest eri värvi riidejupist üks väike tükk lõigata. Need toppis ta oma tühja, rusikas kätte, ja tõmbas välja ühes tükis Eesti riigilipu.

Saade lõppes lagedal heinamaal, kus seisid ainult trikimees ja kaks Kihnu memme. Viimastele andis Jürgen valge lina, mille nood pingule tõmbasid ja üleval hoidsid. Kui lina langes, laulis aasal eikusagilt ilmunud poistekoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles