USAs võeti noor Adolf Hitler ta vanematelt ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler Campbell koos vanemate, isa Heath Campbelli ja ema Deborah Campbelliga
Adolf Hitler Campbell koos vanemate, isa Heath Campbelli ja ema Deborah Campbelliga Foto: SCANPIX

USAs New Jerseys langetas kohus otsuse, et oma lastele natsiteemalised nimed pannud vanematel ei ole õigus oma lapsi ise kasvatada.

Perekonna poeg kannab nime Adolf Hitler Campbell, kirjutab The Telegraph.

Adolf Hitler Campbellil on kaks õde - JoyceLynn Aryan Nation Campbell ja Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.

Heath ja Deborah Campbelli kolm last on riiklikul hooldusel alates 2009. aasta jaanuarist.

Perekond jäi ametivõimudele silma paar aastat tagasi, kui ühe ostukeskuse kondiitrikauplus keeldus tegemast sünnipäevatorti, millel oleks olnud tekst «Palju õnne, Adolf Hitler Campbell!». Kauplus andis kummalisest tellimusest politseile teada.

Pere vastu huvi tundma hakanud ametivõimude ja sotsiaaltöötajate sõnul kasvatati lapsi vales vaimus ning selle tõttu tuli lapsed riigi hooldusele anda.

Nüüdsel kohtuistungil tõdeti, et pereisa, 37-aastane Heath Campbell ei ole tervise- ja psühholoogiliste probleemide tõttu kunagi tööl käinud. Ka ta naisel, 27-aastasel Deborah Campbellil diagnoositi vaimseid häireid.

Sotsiaaltöötajad uurisid pikka aega seda perekonda. Jõuti järeldusele, et lastel on sellises pereõhkkonnas ebasobiv elada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles