Rootsis saadi veekoletis filmilindile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis saadi väidetavalt kohalik veekoletis filmilindile
Rootsis saadi väidetavalt kohalik veekoletis filmilindile Foto: The Local

Grupp Rootsi filmitegijad sai enda sõnul filmilindile kohaliku legendaarse veekoletise Storsjöodjureti.

Rootsis on pikka aega arvatud, et Jämtlandis Storsjöni järves elab koletis ja filmimeeskond püüdiski seda tõendada, seades järvel asuvatele saartele filmikaamerad üles, kirjutab The Local.

 

Rootsi televisioon avaldas uduse filmilõigu, milles on vees näha pikka ja kitsast siluetti.

 

«See vees liikunud isend on soojavareline ning ta keha on rakulise ehitusega. Kui ta seda ei oleks, siis ei oleks ka meie kaamerad näidanud punast värvi. Ta võib olla madu või mingi veeloom,» ütles filmimeeskonna liige.

 

Järgmisel suvel kavatsevad rootslased Storsjöni saartele veel kaameraid üles panna, lootuses saada kummalisest isendist paremat tõendusmaterjali.

 

See ei ole esimene kord, mil Rootsis veekoletist otsitakse. 1894. aastal lõi Rootsi kapten Dedering firma, mille eesmärgiks oli veekoletise tabamine.

 

Dederingi üritust sponsoreeris osaliselt tollane Rootsi kuningas Oscar II ja kaasatud olid ka vaalakütid. Neil ei läinud korda koletist leida.

 

1986. aastal keelas Jämtlandi kohalik omavalitsus Storsjöni koletise püüdmise, vigastamise ja tapmise.

Storsjön on Rootsi viiendaks suurim järv, selle suurus on 464 ruutkilomeetrit ja suurim sügavus 74 meetrit.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles